logo Casalina

Jolien Vermeylen blinkt uit op de European Games met een bronzen medaille

Jolien Vermeylen blinkt uit op de European Games met een bronzen medaille
Vlnr Julia Hauser, winnares Solverg Lovseth en derde Vermeylen Beeld Triathlon Europe

Na een tot nu toe minder seizoen kaapte Jolien Vermeylen (29) uit Averbode de bronzen medaille weg op de European Games in het Poolse Nowa Huta, nabij Krakau. Dit realiseerde ze op de kwartafstand. Dat deze prestatie al grotendeels het seizoen van de atlete van het Kempisch Triathlon Team (KTT) maakt, staat buiten kijf, toch hoopt ze ergens nog stiekem op meer.

Ze overschreed op amper twaalf seconden van de winnares, de Noorse Solverg Lovseth, de meet.

“Tot nu toe verliep het seizoen niet zo top eigenlijk, maar die maakt veel goed. Niets wees erop dat dit kon, had ik ook nooit verwacht, maar ik ben er wel heel blij mee! Ik had op het juiste moment een goeie dag”, opende de medaillewinnares. “Ik was alleszins blij dat het zwemmen zonder wetsuit was”, aldus de prima zwemster die als vierde, van een kopgroep van 22, op het droge stond. “Het fietsen verliep op een vlak parcours, maar door de regen werd het wel heel technisch. Ik zag veel wielen slippen maar ik denk dat niemand gevallen is, wat me echt verwonderde. Ik kon goed bij de groep blijven al zat ik wel te ver achteraan. Het lopen op een mooi parcours langs het meer verliep prima. Na vijf kilometer nam ik even de leiding en versnelde ik. Toen waren we nog met vier vooraan. Na 7,5 kilometer versnelden ze vooraan nog eens en werden de plaatsen verdeeld. Ik was blij dat ik mijn positie kon vasthouden, het was wel nog even strijden tegen de Franse Audrey Merle hiervoor. De volgende weken staan in het teken van de verbetering van mijn olympische ranking”, wist de derde die na vele jaren bij de Antwerpse Atriacformatie dit seizoen koos voor KTT.

Jolien Vermeylen zichtbaar tevreden met brons in Polen
Jolien Vermeylen zichtbaar tevreden met brons in Polen

Nu zaterdag komt er een European Cup in het Nederlandse Holten. De week nadien een World Cup in het Hongaarse Tiszaújváros en de week daarna trekt ze naar de WTCS in Hamburg. “Een druk programma volgt voor mij in de komende weken, ik ben benieuwd”, besloot de atlete die zich voltijds richt op de triatlonsport en hiervoor een contract heeft bij Sport Vlaanderen. In het verleden gaf ze les in Leuven en aan het KSD in Diest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *