logo Casalina

Eersteprovincialer OHR Huldenberg breidt uit…

Eersteprovincialer OHR Huldenberg breidt uit…
Over een handvol jaren kunnen de OHR-spelers uit vernieuwde kleedkamers het veld op

Er was de voorbije jaren al heel wat om te doen, eersteprovincialer OHR Huldenberg telde te veel spelers en teams voor te weinig beschikbare ruimte. De faciliteiten aan de Emile Gillisstraat zijn nog enorm sfeervol voor topwedstrijden, maar over enkele jaren moeten de withemden over nieuwe accommodaties beschikken en dat vond ook het gemeentebestuur van Huldenberg dat voor het project een budget van drie miljoen euro uittrok.

Het toenmalige FC Huldenberg vond vanaf 1987 in “hoog Huldenberg”, na de fusies tot VK Huldenberg (2009) en OHR (2014) bleef het team deze plaats trouw.

“We onderzochten meerdere locaties en er bleven er drie over. De enige die voldeed was diegene langsheen de Nijvelsebaan. We hebben al een startnota opgesteld en er was gisterenavond een infovergadering over het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP). Er moest immers een gewestplan veranderd worden daar het gedeelte dat de functie agrarisch gebied had nu een gebied van openbaar nut zal worden. Er komt voor OHR absoluut een voetbalterrein, waarschijnlijk komt er ook een looppiste. Om de buurtbewoners met zo weinig mogelijk hinder op te zadelen zal er een aanzienlijke buffer worden aangelegd, dat kan in de vorm van een parkje. We hebben voor dit project drie miljoen euro begroot. We willen dit project zo snel mogelijk realiseren. Met een RUP moet je al snel twee jaar wachten en de bouw, daarvoor voorzien we twee à drie jaar. Dat is momenteel moeilijk voorspelbaar”, wist burgemeester Danny Vangoidtsenhoven.

OHR-voorzitter Wim Steeno was blij dat er eindelijk schot in de zaak komt.

“We zijn blij dat we omtrent onze uitbreidcapaciteiten goed nieuws hebben. We tellen 600 jeugdleden over 30 teams. Het begint hier op onze site in de Emile Gillisstraat te krap te worden, dat is algemeen geweten. Op woensdagen hebben we zelf zes jeugdteams die ons kunsgrasveld tegelijk moeten delen, dat is bijna geen doen meer”, aldus OHR-voorzitter Wim Steeno. “Er was even een piste om uit te wijken naar Neerijse, maar daar werden we niet enorm warm van. Onlangs werd er een oplossing gevonden en werd deze goedgekeurd op de gemeenteraad. We hebben zicht op een nieuwe site en schuiven op in de richting van het centrum van Huldenberg.”

OHR-voorzitter Wim Steeno haalde zijn slag thuis
OHR-voorzitter Wim Steeno haalde zijn slag thuis

Zowel de eerste ploeg van de mannen als van de vrouwen komen uit in eerste provinciale.

Één gedachte over “Eersteprovincialer OHR Huldenberg breidt uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *