Meiden Sportief Rotselaar halen uit tegen Daring Club Wezembeek-Oppem

Sportief Rotselaar (links) haalde uit tegen Daring Club Wezembeek-Oppem

Daring Club begon prima aan de Torenstraat, maar kon met dat tijdelijke offensieve overwicht te weinig. Sportief Rotselaar nam de fakkel over en hoe, aan de rust stonden de forfaitcijfers al op het scorebord. Kyana Aerts scoorde vier keer en Rotselaarse doelvrouw Merel Bollen zette rond de zeventigste minuut nog een penalty om. De bezoekers betaalden zwaar leergeld.

Nochtans in de beginfase stond het achteraan bij de blauwhemden goed opgesteld en georganiseerd. Bij de bezoekers deed Wojciuk het in duels goed en stoorde ze hoog, ze was één van de beteren bij de Wezembeeksen. De Broqueville en Ngameni drukten, maar hun vizier stond niet scherp. Ngameni ging soms op wandel, maar een treffer kwam daar niet uit. Aan de linkerzijde smeet Stevens zich in de duels en zocht ze de ruimtes op.

Rond de twintigste minuut kantelde het duel, het begon met een afstandsschot dat werd overgetikt door Vandermaelen. In de daaropvolgende kopper volgde een lage kopbal die de goalie verschalkte, de bal botste de verste hoek in, 1-0.

De opener van Uyttebrouck belandde in de verste hoek

Kort daarop andermaal een corner, die kwam centraal bij Van Aelst terecht. Vandermaelen was eerst op de bal. In minuut 27 viel Op De Heyde in voor een meer dan verdienstelijke Bombeek. Ze zette druk veroverde de bal en schotelde Peeters de 2-0 voor. Die legde de bal in de rechterkruising. Vijf minuten later scoorde de bedrijvige Maneewong met een gekruist schot, 3-0. Een uithaal van Aerts werd nog door Vandermaelen met het been gered, de rebound en de daaruitvolgende 4-0 waren voor Uyttebrouck. Met nog enkele minuten te gaan voor de rust volgde een diepe bal op Aerts. Ze omspeelde de doelvrouw en legde de 5-0 binnen.

In de tweede helft liep de score enkel op.

Doelpunten: 21′ Uyttebrouck (1-0), 29′ Peeters (2-0), 34′ Maneewong (3-0), 39′ Uyttebrouck (4-0), 42′ en 63′ Aerts (5-0 en 6-0), 69′ Bollen (7-0 strafschop), 70′ Aerts (8-0), 75′ Peeters (9-0), 87′ Aerts (10-0).