logo Casalina

Vrouwelijke jeugd AA Drink – Young Lions rijden klassiekers op de weg

Vrouwelijke jeugd AA Drink – Young Lions rijden klassiekers op de weg
De vrouwelijke jeugd van de AA Drink - Young Lions

Met zes juniores en zeven nieuwelinges realiseren de AA Drink – Young Lions iets wat vele teams in België niet kunnen; namelijk met genoeg zijn om grote koersen te kunnen rijden. Opvallend gegeven is dat blauwen zowel in het veld als op de weg schitteren, dat bewijst Heverse Lien Schampaert in het verleden dubbel en dik met haar Belgische titel. Dit seizoen draagt ze samen met Alexe De Raedemaeker uit Zemst de Vlaams-Brabantse kampioenentrui.

Beide teams nemen deel aan de tweedaagse van Vermarc Sport, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen.

Juniores Kaylani Bartels uit Heusden-Zolder en Elena Debaele uit Kortenaken zijn nieuw bij de Young Lions. Ze vervoegen De Raedemaeker, Schampaert en Leonie Paulissen uit Schaffen. Laure Huybrechts uit Vlimmeren komt enkel op de weg uit. In het veld komt ze uit voor Team Kempen Jeugd.

“We zijn blij dat onze juniores eindelijk eens grote klassiekers kunnen meerijden. Zo weten ze wat ze er waard zijn in een sterk deelnemersveld”, klonk het bij het bestuur van de Young Lions. Schampaert won trouwens in het veld en in het vroege wegseizoen mocht ze al eens het zegegebaar maken in De Klinge. Ze toonde haar snelle benen door de massaspurt te winnen.

De zeven nieuwelinges zijn Phebe Blieck uit Veurne, Faith Cannoot uit Idegem, Yelena Dewaele uit Hever, Eline Martel uit Rotselaar, Hanne Stevens uit Overpelt, Amelie Thomeer uit Tielt-Winge en Nore Van Dijck uit Houtvenne.

“Het is onze bedoeling deze zeven vier jaar bij elkaar te houden zodat we er goed mee kunnen werken. Zeer weinig teams hebben de weelde bij de vrouwelijke nieuwelinges om met zijn zevenen te zijn. We prijzen ons gelukkig en hopen dat ze zich goed ontwikkelen.”

Lien Schampaert scoort zowel op de weg als in het veld
Lien Schampaert scoort zowel op de weg als in het veld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *