logo Casalina

BMX-broers Gust en Mille Lenaerts zetten seizoen goed in

BMX-broers Gust en Mille Lenaerts zetten seizoen goed in
Gust Lenaerts (48) wacht op de start in Keerbergen

De broers Gust en Mille Lenaerts uit Blanden deden het prima op de openingsmanche van de Flanders BMX series, georganiseerd door hun eigen Dennenteam in Keerbergen. Mille werd tweede achter Ethan Claes bij de cruisers van zestien jaar en jonger. “Kleine broer” Gust werd er vierde bij de boys dertien jaar.

Mille werd in zijn eerste kwalificatierace tweede, hij won al de rest van zijn wedstrijden tot de finale. Daar werd de biker van Frits BMX Belgium geklopt door Claes.
Gust (in beeld) op zijn beurt werd derde en twee keer winnaar in de kwalificaties. In zijn kwartfinale lag de winst op hem te wachten, in de halve finale plaats twee en in de finale de vierde stek.

BMX’ers Gust en Mille Lenaerts pakten vorig seizoen wel wat prijzen. Gust werd bij de boys 11 jaar kampioen van Vlaams-Brabant, Vlaams én Belgisch Kampioen. Gust werd veertiende van Europa en samen met zijn broer Mille Lenaerts, die 15 lentes telt, werden zij met hun BMX Team toen derde van Europa. Bij de opening van de pumptrack van Oud-Heverlee even terug mochten ze hun kunsten laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *