KFC Werchter toont zich de betere in derby tegen SK Plenke Werchter

Plenke Werchter (l) zag rivaal KFC de derby winnen

Na een sterke eerste helft van de thuisploeg stond het aan de rust 1-1. In de tweede helft kwam Plenke er gaandeweg beter uit, maar dat leidde niet tot echt grote kansen. Aan de overkant was het aanvaller Joery Torreele die zijn jongere broer in Plenkedoel Jordy Torreele verschalkte om zo 2-1 te winnen.

Al na twee minuten viel er KFC-gevaar te noteren.

L’Enfant drong links door en zette voor, doelman Torreele zat ertussen. Cauwelier was links in de zestien van Plenke door, zijn schot belandde op de vuisten van andermaal Torreele. Op voorzet van Dubois kon Cauwenberghs net niet raak koppen. Op het kwartier kwam na een carambole de bal bij Cauwenberghs terecht en die deed de bal via de onderkant van de lat in doel belanden. Iedereen er een doelpunt in, behalve de ref. In de kantine begrepen ze er niets van! Eerlijk moet wel toegegeven worden dat de scheidsrechter het vanop zijn positie moeilijk kon zien. Iets voor het half uur pakte Torreele aan de linkerpaal een vrije trap van … Torreele. Op minuut 34 zette Uka zich achter een vrije trap aan de linkerzijde van het strafschopgebied. Hij pegelde hem in de linkerwinkelhaak, 0-1!

Uka (links) ziet zijn vrije trap in de winkelhaak verdwijnen

Voor de rust was voor KFC Torreele twee keer gevaarlijk, Uka werkte aan de overzijde een wenkende kans voorlangs. Plenke kwam even niet onder de druk uit. Op slag van rust kopte Nelissen een bal overhoeks binnen vanaf de eerste paal, 1-1!

Nelissen maakte de 1-1 op slag van rust

Na de rust kwam Plenke beter in het spel.

Uka kwam in minuut 53 rechts tegen de achterlijn om daarna de bal voor te zetten, maar thuisdoelman Michiels reageerde alert. Met nog iets minder dan een kwartier te gaan maakte Torreele links de actie. Hij trapte overhoeks naar doel, verdediger Verschueren was goed gevolgd om het gevaar weg te trappen. Met nog vijf minuten te spelen viel het verdict omtrent winst of verlies toch nog. Aan de linkerpaal ontstond er geharrewar en finaal mikte Torreele alsnog de bal net naast de goede zijde van de linkerpaal, 2-1 en feest in de Grotestraat. “Het was lang geleden dat we Plenke klopten, dit doet deugd”, aldus matchwinnaar Torreele.

Coach Van Craen (rechts) vierde de 2-1 mee

Doelpunten: 32′ Uka (1-0), 45′ Nelissen (1-1), 85′ Torreele (2-1).