logo Casalina

Meerdaal Nature Trail, een gloednieuw sportief wandelevent

Meerdaal Nature Trail, een gloednieuw sportief wandelevent
De Meerdaal Nature Trail in beeld

Wandelen wint nog dagelijks aan belangstelling. Het is de meest toegankelijke sport om iedereen aan het bewegen en dus wandelen te brengen. Met je vrienden, je gezin of gewoon in je eentje, het maakt niet uit. Wandelen heeft niet alleen een helend effect voor je gezondheid. Jong of minder jong kan je op je eigen tempo wandelen en bovendien ontspannend leuke plekjes (her)ontdekken.

Wandelen is hot en al lang niet meer exclusief weggelegd voor de doorwinterde wandelaar. Tegenwoordig zoeken we met ons allen de leukste wandelroutes en -activiteiten uit. Het valt op dat ook jonge mensen wel voor een flinke wandeluitdaging te vinden zijn, zeker als er een hele beleving rond gecreëerd wordt.

Onder de noemer Flanders Trails, bundelen we enkele bijzondere wandelevenementen waaronder de Meerdaal Nature Trail op zondag 15 mei. Dat is een gloednieuw sportief wandelevent die zich specifiek richt naar langeafstandswandelaars.

Twee afstanden

Beginner of ervaren langeafstandswandelaar, voor ieder niveau is deelnemen aan de Meerdaal Nature Trail mogelijk. De parcoursverantwoordelijken hebben een selectief groen traject in het hartje van Zuid-Hageland uitgezet.

De start van de Meerdaal Nature Trail vind je nabij het Gemeentelijk OC van Blanden, gelegen op een boogscheut van de onthaalpoort De Torenvalk en het Meerdaalwoud. Of je nu kiest voor de 35 of 50 kilometer, de Meerdaal Nature Trail is niet alleen doorspekt met bossen. Ook pittoreske holle wegen, uitgestrekte weidse zichten op het glooiende Zuid-Hageland en eeuwenoude vierkantshoeves maken deel uit van deze unieke trailwalk.

“Met Wandelsport Vlaanderen vzw willen we volop inzetten op de jongere wandelgeneratie en belevingsevenementen”, zegt Lieven Hostens, voorzitter van de wandelsportfederatie. ” De Meerdaal Nature Trail is het tweede evenement in een reeks van acht, die zullen plaatsvinden onder de koepel van flanderstrails.be. Wandelevents met een toffe mix van natuur, fun en beleving! Wandelingen op maat van iedereen, waarbij we een actieve en gezonde levensstijl aanmoedigen.”

Een Meerdaal Nature Kids Trail met een lengte van vier kilometer.

Het Meerdaalwoud vormt ook voor kinderen en jonge gezinnen een heuse wandelbeleving. De Meerdaal Nature Kids Trail laat kinderen op een speelse manier wandelen. Onderweg vormen natuurlijke hindernissen en houten constructies voor het avontuurlijke aspect. De Vrienden van het Meerdaalwoud zorgen voor een fotozoektocht met enkele doe opdrachtjes.

Volop wandelen, ravotten en een kleine beloning maken van de Meerdaal Nature Kids Trail de ideale gelegenheid om met de kinderen en het ganse gezin kennis te malen met het grootste loofbos van Vlaanderen.

Inschrijvingen openen tot 10 mei

De eerste 700 inschrijvingen zijn inmiddels binnen en nu al kan de organisatie spreken van een internationale Meerdaal Nature Trail met deelnemers uit Nederland en Duitsland. Deelnemen kan enkel via voorinschrijving tot 10 mei via www.meerdaalnaturetrail.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *