De U13 van SC Out-Hoegaarden trokken het laken in de tweede helft naar zich toe tegen KAC Betekom

De U13 van KAC Betekom (l) zagen SC Out-Hoegaarden in de tweede helft uitlopen

De wedstrijd van de  U13 van KAC Betekom en SC Out-Hoegaarden verliep aanvankelijk gelijkopgaand. Naarmate de wedstrijd vorderde namen de bezoekers meer het initiatief en dat uitte zich ook in de eindscore. Op zich betekent die eindscore niet enorm veel, het is de bedoeling dat de spelers op deze jonge leeftijd leren voetballen, dat kunnen we niet genoeg benadrukken.

De beginfase ging op en neer.

Na een kleine studieronde en de gure wind die het voetballen niet vergemakkelijkte, openden de Brouwers de score. Andries ging op wandel vanaf het middenveld en stormde af op doel, daar verschalkte hij ook de keeper, 0-1. Enkele minuten later maakte Bosmans gelijk met een gekruist schot, 1-1! Enkele minuten later kwam bezoeker Cornu rechts opdoemen, maar zijn voorzet werd vakkundig weggewerkt. Aan het begin van het tweede kwart trapte Philips nog een scherp schot op de Betekomdoelman. In het begin van het tweede kwart legde Andries op assist van Cornu de bal links in doel, 1-2.

De tweede helft begon met twee doelpunten.

Cornu maakte een offensief prima af voor 1-3! Betekom prikte snel tegen, Elsen trapte vanop afstand binnen 2-3. Voetballend kwamen beide teams nog tot verschillende mooie acties, Out-Hoegaarden maakte ze af. Cornu kon op pass van Nedelec de 2-4 realiseren. Benne legde de 2-5 vast. Beide ploegen hadden zich vermaakt tijdens deze U13-wedstrijd en dat is het belangrijkste.

Doelpunten: 8′ Andries (0-1), 10′ Bosmans (1-1), 21′ Andries (1-2), 32′ Cornu (1-3), 34′ Elsen (2-3), 49′ Cornu (2-4), 55′ Benne (2-5)