Een terugblik op KFC Rapide Wezemaal tegen Racing Butsel

Rapide Wezemaal (rechts) en Racing Butsel hielden elkaar op een gelijkspel

KFC Rapide Wezemaal had de kansen om het af te maken tegen Racing Butsel. De bezoekers hadden niet al te veel kansen, maar toonden zich enorm efficiënt. Pas na de pauze vielen de doelpunten. In de slotfase kwamen de wit-roden nog drukken, maar de score veranderde niet meer. Het bleef 1-1, Wezemaal heeft een grote kans op het behoud, voor Butsel is het avontuur in tweede bijna over.

Na zes minuten Pyls over links, zijn inzet komt bij Butseldoelman Nys terecht. In de twintigste minuut kwam Caerts erdoor en leek hij onderweg naar goalie Nys. Een precieze tackle van een Butselse verdediger ontzenuwde het doelgevaar. Kort daarna stootte Caerts op een goedspelende Nys. In minuut 29 een Butselse tegenaanval met Herreman en Broekmans, de bal kwam finaal in de handen van Wezemaaldoelman Van De Schoot terecht. Kort daarop werd een schot van Morissens aan de overzijde afgeweerd door Nys. Caerts speelde de bal nog eens kwijt aan doelman Nys en Wezemaalspits Kindekens moest het veld verlaten nadat hij een tackle op de enkel te verwerken kreeg.

In de tweede helft vielen er nog twee doelpunten.

In minuut 54 kwam een infiltratie via links bij Morissens terecht, hij twijfelde niet en zag de bal in doel verdwijnen, 1-0, de ban gebroken.

Morissens (centraal) wordt gevierd met zijn doelpunt

Op het uur kreeg Caerts nog een kans voor doel, zijn vizier stond minder goed afgesteld. Iets na het uur kreeg Meulenbergs de bal aangespeeld, met een puik afstandsschot bracht hij de bezoekers op gelijke hoogte.

Meulenbergs (17) wordt gefeliciteerd met de gelijkmaker

In minuut 70 lanceerde Demarez nog een schot naar het Wezemaaldoel, maar Van De Schoot redde. Rapide drukte en Butsel counterde. In minuut 88 nog een afstandsschot van invaller Geudens. Zijn schot vloog er links naast, een minuutje later deponeerde Morissens de bal rechts naast doel. In de 93ste minuut kreeg Caerts de ultieme kans voor de thuiszege. Andermaal redde Nys zijn poging.