logo Casalina

Taekwondo Keumgang zowel in binnen- als buitenland succesvol

Taekwondo Keumgang zowel in binnen- als buitenland succesvol
Taekwondo Keumgang uit Diest oogst succes in binnen- en buitenland

Het Keumgang sparringteam was recent actief op verschillende fronten. De jongste leden traden aan op de Keumgang Cup in Houthalen, een binnenlandse wedstrijd met een internationaal deelnemersveld. Een andere groep Keumgangers zakte af naar Belgrado voor de Serbia Open, een G2-toernooi waar je rankingpunten verdient voor deelname EK’s en WK’s. In Servië waren verschillende wereldtoppers aanwezig binnen het jeugdtaekwondo.

Taekwondoschool Keumgang bracht heel wat medailles mee naar thuishaven Diest, waar zij trainen in het Karteria Diest, in hun eigen volledig uitgeruste taekwondozaal. In totaal pakte Keumgang 7 gouden, 6 zilveren en 5 bronzen medailles, knappe resultaten voor deze jonge garde van de Diestse sportclub.

In België klokte de medailleoogst af op 14 stukken eremetaal. Arthur Beckers, Ella Frederickx, Liene Goethals, Mila Loonbeek, Milan Andries , Noa Beckers en Torre Goethals behaalden goud. Voor Loïs Van Wesemael, Maarten Versin en Silke Laleman was het zilver. Alexander Staeren, Aya Ait Mbark, Lily Deprez en Lore Alaerts sleepten brons in de wacht. Delilah Shahzad en Vjera Van Ingh sneuvelden in de voorrondes.

In Servië ging het wedstrijdteam aan de haal met 4 medailles. Alicia Badji, Elien Rabaut en Joep Van Limpt haalden een zilveren plak. Voor Liam Preuveneers werd het brons. Andere Keumgangers strandden in de voorrondes. Er werden knappe overwinningen gehaald tegen enkele sterke tegenstanders.

De Diestse taekwondoclub blikt terug op een medaillerijk weekend met sterke prestaties in binnen- en buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *