logo Casalina

Covid 19 steekt de kop op in provinciale voetbal

Covid 19 steekt de kop op in provinciale voetbal
VK Holsbeek kreeg de kans niet om zaterdagavond een doelpunt te vieren

Het is jammer genoeg al zo ver, dit tweede competitieweekend moeten er al minstens zeven wedstrijden uitgesteld worden door coronabesmettingen in voetbalploegen. Het gaat voorlopig om twee duels in eerste provinciale, eentje in tweede provinciale en telkens twee in derde en in vierde provinciale.

In eerste provinciale ging VK Linden normaal gezien thuis SC Out-Hoegaarden partij geven. Bij Linden testte er een speler positief op covid 19, waardoor ook de rest van de ploeg in quarantaine moest en het topduel moest uitgesteld worden. Hun tweede team uit vierde provinciale B, Linden B, zag zijn thuisduel van zondagnamiddag tegen Sparta Schaffen ook om deze reden veiligheidshalve afgelast. Bij SK Kampenhout was er een besmetting in de ploeg en werd de thuismatch tegen Grimbergen eveneens uitgesteld.

In tweede provinciale stond zaterdagavond VK Holsbeek – ERC Hoeilaart op de planning. “Bij tegenstander ERC Hoeilaart werden enkele coronagevallen vastgesteld, daarom werd de match uitgesteld”, klonk het bij Holsbeek.

In derde provinciale ontsnappen Sterrebeek- Asse-Terheide, door een besmetting bij Sterrebeek, en Moorsel-Vilvoorde niet aan de dans. In vierde provinciale D moet Moorsel B – Perk B op een latere datum gespeeld worden.

Update: ook FFF Brussel tegen Vossem B in vierde provinciale D werd afgelast, net zoals Tervuren-Duisburg B tegen Machelen B.

De partijen werden voorlopig uitgesteld naar woensdag 30 september. Het valt te vrezen dat het de komende periode hier jammer genoeg niet bij zal blijven. Indien u zelf weet hebt van een uitgestelde match om deze reden, contacteer ons gerust via info@regiosport.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *