logo Casalina

Rugby Club Leuven opent nieuw veld op familiedag

Rugby Club Leuven opent nieuw veld op familiedag
De heren van Rugby Club Leuven (blauw-wit) in actie tegen Rugby Club Luik

De officiële inauguratie van het nieuwe speelveld aan de Koetsweg in Kessel-Lo verliep met enkele vlaggen en wimpels, maar vooral met veel vriendschappelijke duels. Rugby Club Leuven verdedigde zijn veld met eer en succes, alle teams wonnen hun matchen.

De vriendschappelijke wedstrijden tegen de jeugdploegen werden door Rugby Club Leuven zonder uitzondering gewonnen. Bij de U16 werd ASUB Waterloo nipt opzij gezet. De Leuvenaars scoorden twee try’s, de bezoekers eentje. Vooral tijdens de beginfase maakten de blauw-witten indruk. De U18 moest normaal gezien ook ASUB Waterloo treffen, maar gezien bij hen enkele spelers met corona besmet waren lieten ze verstek gaan. De Leuvenaars speelden dan maar onderling een wedstrijd van tien tegen tien.

Daarna werd het speelveld officieel geopend. Voorzitter van Rugby Vlaanderen en lid van de raad van bestuur van Leuven, Frank Michiels opende met zijn speech. “Met 350 leden had deze club behoefte aan een eigen ruimte en ontwikkeling. De ambitie van Rugby Vlaanderen is om zijn rugbyfamilie te laten groeien. We zetten in op de rugby in al zijn vormen en voor iedereen. De club moet een ontmoetingsplaats worden voor de ouders en jeugd. Het moet een bloeiende plaats worden”, wist Michiels.

Voorzitter van Rugby Vlaanderen Frank Michiels aan het woord
Voorzitter van Rugby Vlaanderen Frank Michiels aan het woord

De eerstejaars U16 krijgen een das van de club, nu kregen ze dat voor het eerst van een Vlaamse minister, namelijk Vlaams minister van sport Ben Weyts. “Sport is in deze periode het beste antidepressivum. Daarom investeerden we in deze legislatuur 75 miljoen euro in de sport. Het is vooral belangrijk in groeisporten te steunen en dat is rugby, de voorbije jaren steeg het aantal leden van Rugby Club Leuven met twintig procent”, wist Weyts.

Daarna speelden de heren, die uitkomen in tweede divisie, het duel tegen Rugby Club Luik. Het werd een leuk kijkstuk dat ze wonnen na een moeilijke openingsfase. Bij de rust stond het 7-0, de eindscore luidde 14-12. De Leuvenaars speelden iedere helft met een volledig verschillende ploeg. De vrouwen haalden het in het slotduel van een rijkelijk gevulde dag nipt met een 20-19 van RC9 Heusden-Zolder. De vrouwen spelen in topdivisie en hopen na het overgangsjaar van vorig seizoen weer te knallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *