logo Casalina

Ladies Sparta Tremelo spelen iedere match met ambitie

Ladies Sparta Tremelo spelen iedere match met ambitie
De Ladies van Sparta Tremelo

Niet enkel de profvoetbalclubs en de amateurclubs schoten uit de startblokken, ook bij het recreatieve damesvoetbal (Redavo) is er nog wat actie op til bij de Ladies Sparta Tremelo. Tenminste als de coronacrisis niet andermaal roet in het eten smijt. Er werd vorig seizoen geen kampioen aangeduid, noch in de reeks Redavo Oost, noch in de reeks Redavo West. 

Ploegverantwoordelijke Sarah Vaes laat haar licht schijnen over haar club.

“Ons doel voor dit jaar is om zoals steeds kampioen te spelen, alsook om de beker te winnen. Wij kijken het meest uit naar de wedstrijden die het moeilijkste te winnen zijn. De voorbije seizoenen waren dat vooral de wedstrijden tegen Grasheide, Schriek, Mechelen en Rotselaar. Als je die wedstrijden wint, dan haal je daar ontzettend veel voldoening uit.”

Tijdens de voorbije jaren wonnen de Sparta Ladies vaak hun reeks Redavo Oost en ook de wisselbeker tegen de beste ploeg van Redavo West.

“Het mentale aspect speelt bij ons niet echt. We zijn vooral blij dat we kunnen voetballen en nemen het zoals het komt. Onze ploeg hoeft, gezien de successen van de afgelopen seizoenen, niets meer te bewijzen en dat zorgt dat er al enkele jaren een zekere mentale rust is. Niets moet, alles mag. We genieten van elke match. Tenslotte zijn we maar liefhebbers, het is niet dat we Champions League spelen.”

Het coronavirus dreigt weer op te duiken om alles in het honderd te sturen.

“Mocht corona roet in het eten gooien dan is het vooral vervelend dat we ons geliefde spelletje niet meer kunnen spelen. Of er op het einde van het seizoen dan al dan niet een kampioen kan aangeduid worden, daar liggen we minder wakker van. We bekijken het gewoon wedstrijd per wedstrijd en proberen elk duel te winnen”, besloot de voormalige speelster van de Sparta Ladies, door een knieblessure moest ze stoppen met de sport.

De Ladies Sparta Tremelo haalden het voorbije zaterdagavond overigens thuis met 9-1 tegen Miecroob Veltem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *