logo Casalina

Twee jeugdschermers Parcival naar het Europese kampioenschap

Twee jeugdschermers Parcival naar het Europese kampioenschap
Hervé Colling rechts Beeld Parcival

Nicolas Van Coppenolle en Hervé Colling, twee jeugdschermers van de Leuvense schermclub Parcival, nemen van 21 tot 28 februari aanstaande deel aan het Europese kampioenschap voor de jeugd in de Estse hoofdstad Tallinn. Ze maken er deel uit van de vierkoppige Belgische degenploeg.

Van 21 tot 28 februari vinden in de Estse hoofdstad Tallinn de Europese kampioenschappen schermen voor de jeugd plaats. De vier beste schermers van de deelnemende landen nemen het daar tegen elkaar op in individuele duels en per nationale ploeg. De Leuvense Schermclub Parcival levert met Nicolas Van Coppenolle en Hervé Colling dit jaar twee van de vier deelnemers voor die titelstrijd in de categorie degen.

De zestienjarige geboren en getogen Leuvenaar Nicolas Van Coppenolle schermt al zeven jaar bij de Leuvense club onder leiding van trainer Guy Minnen. In 2018 werd hij Belgisch kampioen in de categorie tot twaalf jaar. Sindsdien voegde hij heel wat titels en medailles toe aan zijn palmares, onder andere een bronzen medaille op het Belgisch kampioenschap tot 14 jaar, een gouden medaille op de International Youth Fencing Cup in Sint-Martens-Latem en in 2022 een bronzen medaille in het Belgisch Kampioenschap bij de senioren (+ 23 jaar). De voorbije twee jaar nam hij voornamelijk deel aan wedstrijden op Europees niveau, onder meer in Kopenhagen (Denemarken), Belgrado (Servië), Krakow (Polen), Thessaloniki (Griekenland) en Bratislava (Tsjechië).

Nicolas Van Coppenolle Beeld Parcival
Nicolas Van Coppenolle Beeld Parcival

De vijftienjarige Hervé Colling woont in Duitsland maar heeft Leuvense roots, zijn grootouders wonen nog steeds in Leuven. Hervé Colling is lid van Parcival en is ook verbonden aan de Duitse club Fechterring Hochwald Wadern (waar hij getraind wordt door maître Peter Molter) en aan de Luxemburgse club Cercle d’Escrime Luxembourg met als trainer zijn oom, maître Michel Colling. Hervé schermt sinds zijn tiende jaar. Op zijn palmares staan onder meer gouden medailles op het Belgische kampioenschap tot 12 jaar en tot 15 jaar, een zilveren medaille bij het grootste internationale toernooi voor schermers tot 15 jaar in Wroclav (Polen). Hij nam in 2022 als 14-jarige al voor de eerste keer deel aan de Europese kampioenschappen tot 17 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *