logo Casalina

Keerbergse Golfclub steunt G-Gym van turnclub De Gympies

Keerbergse Golfclub steunt G-Gym van turnclub De Gympies
Keerbergse Golfclub steunt G-Gym van turnclub De Gympies

Royal Keerbergen Golfclub schonk gymclub De Gympies een cheque van 1.800 euro als ondersteuning voor de G-werking. Het geld zal gebruikt worden voor de aankoop van aangepast materiaal voor de G-Gym’ers. De G-Gym’ers mochten zelf hun steentje bijdragen aan de prijsuitreiking, wat ze met veel enthousiasme deden.

Vorig jaar organiseerde de Keerbergse Golfclub een benefiet voor de Special Olympics in Mechelen. Dit jaar was de club was op zoek naar een lokaal initiatief. Via Piet den Boer zijn ze terechtgekomen bij de Gympies. Piet heeft de gymclub leren kennen via het business event waar hij panellid was, en naderhand ook via de Gympies GymnovaCup, de internationale wedstrijd, die een grote indruk op hem heeft gemaakt.

De Gympies startte in 2016 met G-Gym.

“De droom was er al langer, maar omdat we helemaal geen ervaring hadden met G-sport of het G-publiek, hebben we toch wat tijd genomen om die stap te zetten. We gingen praten met clubs in de omgeving die G-sport aanbieden, wonnen advies in bij Sportwerk Vlaanderen en onze federatie,” aldus voorzitster Ilse De Smedt, die samen met Annemie, een van de vaste Gympies-medewerkers, als vrijwilligster is gaan helpen op de Special Olympics om eens te kijken wat G-Gym juist
inhoudt en hoe de Gympies dat een plaats zou kunnen geven in de werking van de club. “Dat was een fantastische ervaring. We hebben daar echt van genoten, de authenticiteit, de oprechtheid en de joie de vivre van deze atleten was echt fantastisch en heeft ons echt geïnspireerd,” aldus De Smedt.

Ondertussen richt de Gympies al 8 jaar 2 afdelingen in: één voor volwassenen en één voor jongeren.

Voor de volwassenen werkt de club samen met Rozemarijn Keerbergen en Haacht en met het Centrum voor Autismebegeleiding, dat verschillende woonhuizen heeft in Rijmenam, Muizen en Mechelen.

“Het initiatief van de golfclub kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen, niet alleen voor de financiële ondersteuning maar omdat we ook de kans gekregen hebben om deze mooie werking voor te stellen. Dank aan Royal Keerbergen Golf Club, voorzitter Mathijs Berben, initiatiefnemers Marc Decremer, Axel Lambregts, Piet den Boer en sponsor Frans Kommer Schilderwerken,” aldus een tevreden voorzitster, die hoopt dat we ook anderen kunnen inspireren om de G-sport verder uit te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *