logo Casalina

KSC Keerbergen herschudt de kaarten in het klassement en doet opeens weer mee voor de titel

KSC Keerbergen herschudt de kaarten in het klassement en doet opeens weer mee voor de titel
KSC Keerbergen anno 2022-2023

De titelstrijd in vierde provinciale c leek in het eerste competitiegedeelte tussen Zemstse clubs VK Weerde en Verbroedering Hofstade te gaan. Na een 1-4-stunt opleider  Weerde kwam KSC Keerbergen zich vooraan stilaan ook moeien en deze intentie werd kracht bijgezet door hun inhaalduel tegen KVC Haacht B thuis te winnen. Concreet: VK Weerde staat op kop met 51 punten, Hofstade volgt op een punt, Keerbergen op twee en schrijf Eppegem B niet helemaal af met 46 punten en nog 9 speeldagen te gaan.

KSC Keerbergen speelde in de heenronde thuis 2-2 gelijk tegen topper Hofstade, onlangs gingen ze een stapje verder met de 1-4 op Weerde.

“Als ik terugblik naar de thuismatch tegen Hofstade, dan hadden we eigenlijk de 3 punten moeten thuis houden. Op Weerde heb ik snel de 0-1 gemaakt met een vrije trap, daarna waren we de betere ploeg. Net na de rust viel de 0-2. Daarna hebben we lang tegen 10 man gespeeld na rood voor hen. Toen hadden we het even moeilijk. Daarna vielen nog twee rode kaarten, we speelden met 10 tegen 9 de match verder en scoorden nog twee keer. We wonnen thuis tegen Haacht B en staan zo op amper 2 puntjes van de kop.”

De cijfers zien er voorlopig goed uit voor de blauw-witten.

“We hebben nog maar 2 keer verloren dit seizoen en zitten ondertussen aan een ongeslagen reeks van 18 matchen op rij. In vergelijking met de voorgaande jaren zitten we in een andere minder Leuvense reeks. Nu vinden we op de één of andere manier makkelijker de ruimte en dat loont, hopelijk kunnen we meestrijden voor het hoogste.”

Het volgende duel van den Eska volgt uitgerekend op het veld van Eppegem B en wel op zondag 26 februari vanaf 14.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *