logo Casalina

Vijf teams van TK Werchter kwalificeren zich voor de Vlaamse kampioenschappen

Vijf teams van TK Werchter kwalificeren zich voor de Vlaamse kampioenschappen
Vlaams-Brabants Goud voor trio Maité, Fien, Louise en zilver voor trio Orphée, Anna en Mila

Twee Vlaams-Brabantse kampioenen, twee zilveren plakken en één bronzen leverden de provinciale kampioenschappen op voor TK Werchter. Hierdoor werden er vijf teams geselecteerd voor het Vlaams Kampioenschap. De voorbije periode namen overigens alle teams van TK Werchter deel aan de drie provinciale voorrondes van de Belgische competitie Acrobatische Gymnastiek.

De behaalde resultaten in deze voorrondes bepalen welke teams zich voor het Vlaamse en Belgische kampioenschap selecteren, respectievelijk in april en mei. Tegelijkertijd wordt er tijdens deze voorrondes gestreden voor de provinciale titels. De clubtraditie in ere houdend deden de acro-teams van TK Werchter het uitstekend.

In het A-niveau, in de leeftijdscategorie 10-16 jaar toonde meisjespaar Aliya Nassir en Zoë Bynens zich in elke voorronde ongenaakbaar.
Aliya Nassir en Zöe BynensAliya Nassir en Zöe Bynens

Ze veroverden met hoge technische en artistieke scores telkens de eerste plaats en werden bijgevolg ook Vlaams-Brabants kampioen én selecteerden zich vlotjes voor het Vlaams kampioenschap. Het trio Nina Hagenmeyer, Janne Janssens en Nel De Wit groeide in elke voorronde en behaalde de bronzen medaille op het Vlaams-Brabants kampioenschap. Daarnaast staan zij in een druk bezette categorie als eerste reserveteam geregistreerd voor het Vlaams kampioenschap.

Nel De Wit, Nina Hagenmeyer en Janne Janssens
Nel De Wit, Nina Hagenmeyer en Janne Janssens

Nog in het A-niveau, in de leeftijdscategorie 11-18 jaar, deden vier Werchterse teams, zijnde één meisjespaar en drie meisjestrio’s, een gooi naar de Vlaams-Brabantse titels en naar de Vlaamse selectie. Maité De Ridder, Louise Janssens en Fien Voet waren na twee van de drie voorrondes al zeker van hun stek in het Vlaams kampioenschap. Bovendien maakten zij hun rol als favoriet voor de Vlaams-Brabantse titel helemaal waar met een hoge score van 54.030 punten én de gouden medaille. Ook de zilveren medaille belandde in het kamp van TK Werchter. Daarvoor zorgden Orphée De Bock, Mila De Wit en Anna De Schryver.

Zij kwamen in de tweede voorronde helemaal op dreef en verzilverden zo letterlijk en figuurlijk hun goeie prestaties. Na de derde voorronde einde maart waren ook zij mathematisch zeker van hun selectie voor het Vlaams kampioenschap. Barbara Krukowska, Olivia Jehoul en Yasmine Bwirire behaalden een mooie vierde plaats op het Vlaams-Brabants kampioenschap en voegden zich eveneens bij de geselecteerden voor het VK.
Barbara, Olivia en Yasmine
Barbara, Olivia en Yasmine

Meisjespaar Nyota Olefs en Maïté De Bock tenslotte deden er nog een zilveren medaille bij voor TK Werchter en waren meteen ook zeker van hun Vlaamse selectie.

Nyota Olefs en Maïté De Bock
Nyota Olefs en Maïté De Bock

De Vlaamse Kampioenschappen voor het A-niveau vinden plaats op 27 en 28 april in Mariakerke bij Gent.

In het I-niveau zijn meisjespaar Renée Baeyens en Lola Schrevens na twee wedstrijden momenteel halverwege hun competitieseizoen. In deze jeugdcategorie voor jonge teams (9-15 jaar) brachten zij alvast éénmaal zilver en éénmaal goud mee naar Werchter, een mooie prestatie voor dit nieuwe team. We kijken uit naar hun laatste twee wedstrijden in april en mei.

Lola Schrevens en Renée Baeyens
Lola Schrevens en Renée Baeyens

Intussen is TK Werchter al volop bezig met voorbereidingen voor het volgende seizoen. In de maand mei organiseren ze wekelijks open trainingen voor nieuwe gymnasten die zin hebben om deze fijne acro-familie te vervoegen. Alle info is te vinden op Instagram (acro_tkwerchter) en Facebook (TK Werchter). TK Werchter verwelkomt jullie met open armen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *