logo Casalina

Wielrenner Jonas Philips gaat zijn achttiende én laatste koersjaar in

Wielrenner Jonas Philips gaat zijn achttiende én laatste koersjaar in
Up close and personal Jonas Philips Beeld Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Eliterenner zonder contract Jonas Philips (30) uit Vossem begint aan zijn achttiende en laatste competitieve seizoen op de fiets. De combinatie van koersen, zijn job en twee jonge kinderen begint net iets te veel van het goede te worden. De grootste doelen van de van nature klimmer van Urbano-Vulsteke Cycling Team liggen over enkele maanden, gelukkig maar na een hobbelige voorbereiding.

De Vrienden van ’t Pelotonneke hadden Philips na de koers in Eizer al eens een waardebon voor lekker ijs geschonken, naar aanleiding van zijn laatste seizoen. Het valt te vrezen dat ze deze inspanning dit seizoen moeten vernieuwen.

“Mijn voorbereiding verliep niet ongelooflijk vloeiend, met bergen en dalen. Ik was regelmatig ziek. Soms was het drie weken trainen en twee weken zonder fiets door ziekte. Gelukkig zijn mijn doelen nog niet al te dichtbij, die bestaan uit thuiskoersen en in juli de vijfdaagse Ronde van Vlaams-Brabant. Dat ik mijn laatste seizoen betwist zal wel in mijn koppeke blijven zitten, ik zal erbij stilstaan dat het de laatste keer is dat ik een wedstrijd zal rijden. Het was vorig jaar al mijn idee om te stoppen, maar ze hebben me nog kunnen overtuigen om er een jaartje bij te doen. Akkoord ik ben nog maar dertig jaar, maar door een combinatie van vele factoren voel ik aan mijn lichaam dat het stilaan tijd is om te stoppen.”

In principe is zijn eerste koers in principe in Sint-Joris-Weert (26/02), één van zijn laatsten zal traditioneel in Eizer zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *