logo Casalina

TK Werchter toont zich klaar voor het acro-wedstrijdseizoen met 9 medailles, 4 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen

TK Werchter toont zich klaar voor het acro-wedstrijdseizoen met 9 medailles, 4 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen
TK Werchter pakte medailles bij de trio's

De teams van TK Werchter toonden recent hun uitstekende vorm en dat deden ze op de voorbereidende oefenwedstrijd ATAC in Merksem. Het officiële wedstrijdseizoen gaat traditiegetrouw pas in januari van start, maar de ATAC is altijd een ideale gelegenheid om het vormpeil te testen en de concurrentie in te kunnen schatten.

Eerst beten de recrea gymnasten met 8 teams de spits af en wisten al drie gouden en twee zilveren medailles in de wacht te slepen, evenals een vierde, vijfde en zesde plaats. Deze topresultaten leverden TK Werchter de clubbeker op.

TK Werchter is succesvol nog voor de seizoensstart
TK Werchter is succesvol nog voor de seizoensstart

Zij zetten de juiste toon voor de gymnasten van het A-niveau, de internationale gymnasten, die daags nadien met 5 teams op de mat kwamen. Meisjespaar Zoë Bynens en Aliya Nassir eisten bij de 11-16 jarigen met twee prachtige oefeningen en met ruime voorsprong het hoogste schavotje op het podium op. Een eerste gouden plak voor TK Werchter.

In de namiddag was het de beurt aan de 12-18 jarigen waarin TK Werchter met twee meisjestrio’s en één meisjespaar in actie kwam. Met hun balansoefening verzekerden Louise Janssens, Fien Voet en Maité De Ridder zich alvast van een tweede plaats. Deze plek konden ze na hun vlotte tempo-oefening vasthouden en zorgden zo voor een zilveren medaille. Mila De Wit, Anna De Schryver en Orphée De Bock moesten in hun balans-oefening enkele tijdsfoutjes incasseren, maar vochten zich terug in de wedstrijd en konden door een mooie tempo-oefening toch nog beslag leggen op de vierde plaats. En ook Maïté De Bock en Nyota Olefs dikten het aantal medailles nog wat aan. Bij de meisjesparen waren ze goed voor brons.

Bij de senioren was het uitkijken naar doorgewinterd trio Janne Somers, Lotte Somers en Julie Vandeyck die al aan hun derde jaar samen bezig zijn als team. Na een erg succesvol afgelopen seizoen waarin ze de winst van maar liefst drie grote internationale toernooien op hun naam schreven zijnde het BIAC in Bristol, MIAC in Porto en FIAC in Puurs, scoorden ze een derde plaats, ondanks een blessure. Een tweede bronzen medaille voor TK Werchter.

Ook bij de duo's boekte TK Werchter succes
Ook bij de duo’s boekte TK Werchter succes

Met negen keer eremetaal en een clubbeker kan TK Werchter de ATAC met een zeer tevreden gevoel afsluiten en met vertrouwen vooruitblikken naar het komende wedstrijdseizoen dat op 13 januari 2024 van start gaat met de internationale wedstrijd Zeestern in De Panne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *