KVC Langdorp doet weer bovenaan mee na 2-3-uitzege bij Rapide Wezemaal B

KVC Langdorp (links) maakte het zichzelf moeilijk op Rapide Wezemaal B

Het ervaren KVC Langdorp hijste zich na een 2-3-uitzege naar de vijfde positie in vierde provinciale e en dit ondanks een mindere start. Als alles volgende speeldag heel goed meezit én ze winnen thuis de topper tegen KVC Haacht, dan staat de blauwhemden misschien zelf tweede zo net voor de winterstop. Tegen Haacht hebben ze een 4-0-nederlaag uit de heenronde goed te maken.

De partij was amper twee minuten oud of de ervaren Schellens maakte er 0-1 van. De bezoekers kregen een resem kansen, maar maakten niet af. Rapide B poogde mee te doen, maar moest het qua duelkracht aan KVC laten. “Als wij onze kansen afmaken staat het bij de rust steeds 0-4 of 0-5”, klonk het bij de bezoekers.

De withemden werden wel opgeschrikt door een pittige blessure in minuut 22. Aanvallende kracht Bryan Caerts liep bij een duel op het eerste zicht een enkelbreuk op, de ziekenwagen kwam hem ophalen.

Na de rust prikte Wezemaal B, maar bleef Langdorp komen.

Kort na de pauze ontstond er slechte communicatie achteraan bij Langdorp en Van Oversteyns was er als de kippen bij om 1-1 gelijk te maken. De mannen uit het Aarschotse zetten enkele minuten later hun fout al recht via topscorer Matthys. Ze bleven kansen creëren en dan viel de 1-3 via Gabriels iets na het uur, de wedstrijd leek op dat moment gespeeld. In minuut 76 moest Rapide met tien verder. Wallays die al met geel geboekt stond, kwam te laat bij een tackle in de buurt van het middenveld en mocht geen douchen met rood. In de slotfase nog wat opwinding door een afstandsschot van Schodts. Deze poging vanop afstand werd door de wind gedragen en kwam in de kruising terecht, verder kwam het niet meer.

Doelpunten: 2’ Schellens (0-1), 47’ Van Oversteyns (1-1), 54’ Matthys (1-2), 64’ Gabriels (1-3), 89’ Schodts (2-3).