HO Bierbeek B pakt broodnodige punten op Rapide Wezemaal, jarige Adams opent de score

De rood-witten van KFC Rapide Wezemaal weten weer wat winnen is

HO Bierbeek B zag voorbije zomer iets meer dan een handvol spelers naar Rapide Wezemaal vertrekken. Een sportieve revanche drong zich ergens op en die kregen ze ook in de vorm van een 1-2-uitoverwinning. Bij het al gehavende thuisteam vielen in het eerste half uur trouwens twee spelers geblesseerd uit, dat had ergens ook een impact op het wedstrijdverloop.

In de beginfase ging het op en neer. Morissens ging rond minuut tien voor Rapide de rechterflank af en zette voor, ex-Bierbeekspeler besloot over met een schot. Drie minuten later bereikte een corner vanaf rechts de tweede paal, Cipers leek binnen te tikken, maar zijn poging werd nog van de lijn gehaald. Net voor de twintigste minuut moest thuisspits Verheyden eraf, hij had last van de hamstrings na een spurt. Zijn vervanger Debacker viel gretig in. Op de 24ste minuut volgde een lange bal naar voren en de jarige Thibaut Adams (18) scoorde met een gekruiste kopbal in de richting van de linkerpaal, 0-1! De bezoekers komen er stilaan door. Via een tackle Van Herzele werd Degeest over rechts gelanceerd. Zijn voorzet naar Enis in het centrum werd ontzet. Rapide poogde vooraan Morissens, Caes of Merckx te vinden.

Iets voor het half uur stormde Degeest af op Rapidedoel, keeper Mutton kwam uit. Beiden gingen onderuit, Mutton verwondde hierbij de voet en werd gewisseld. Er stond “een ei” op. Keeper Van De Schoot kwam hem vervangen. In minuut 37 ging bezoeker Caluwaerts neer in de Wezemaalse zestien, de ref gebaarde tot Bierbeekse ontgoocheling, van neen. Op minuut 40 een flipperkastmoment voor de ogen van Van De Schoot. Het begon bij Degeest en eindigde bij Enis die zijn schot naar doel afgeblocked zag. Jarige Adams zag zijn schot naar de rechterhoek nog gered door Van De Schoot op slag van rust.

Na de rust helaas voor Wezemaal grotendeels hetzelfde spelbeeld. Ze kwamen wel voetballender beter en combinerend voor de dag. Cipers verdubbelde zelfs de voorsprong. Slootmakers kon de hoop even doen herleven voor het thuisteam, met een verdiende aansluitingstreffer. Het bleef 1-2 waardoor vooral Bierbeek B een goede zaak doet. Het stijgt naar plaats 13 met 15 punten, Rapide zakt wat in de ranking en staat achtste met 22 éénheden.

Doelpunten: 24’ Adams (0-1), 54’ Cipers (0-2), 57’ Slootmakers (1-2).