logo Casalina

Ju-jitsuka Louis Cloots haalt brons op Grand Prix Paris

Ju-jitsuka Louis Cloots haalt brons op Grand Prix Paris
Cloots aan het werk tegen de Europees kampioen uit Denemarken

Antwerpse topper in de ju jitsu, Louis Cloots, kwam recent in actie op de prestigieuze Grand Prix van Paris. Het was een prestigieus toernooi waar de absolute wereldtop aanwezig was.

Louis startte het toernooi als een vlijmscherpe speer en liet van moment één zien wie de baas was op de mat. Hij begon tegen de Franse kampioen, Simon Jules. Louis werd onterecht gediskwalificeerd voor een beenklem, waar de tegenstander zichzelf in gevaar heeft gebracht. Jammer genoeg, viel dus niet de juiste beslissing

“Op het moment zelf kan je hier niets meer aan doen. Hoe onrechtvaardig het ook is. Er zat niets anders op dan het loodzware parcours voor brons op te gaan. Ik vocht tegen de Spaanse kampioen, Garcia Martinez Alex. Waartegen ik met full ippon de wedstrijd won. Dit is de maximum van punten die je kan halen binnen het ju jitsu. Op naar de volgende, daar stond de vice Europees kampioen klaar uit Denemarken, Jeppe Tellund. In deze wedstrijd toonde ik doorzetting en zette ik het volledig naar mijn hand met een duidelijk 17-6. Hierna kwam de Griek Kyridis Alexandro en weer een full ippon”, reageerde Cloots.

Cloots in de clinch met de Spaanse kampioen
Cloots in de clinch met de Spaanse kampioen

Dan volgde de wedstrijd waar iedereen naar uitkeek, de strijd om brons tegen de Colombiaan Viviescas Jairo Alejandro die twee keer zilver pakte op de World Games en de vice-wereldkampioen van 2023.

“Dit was de moment om te laten zien wat ik in huis had. In 2017 verloor ik de halve finale op de World Games (de Olympische spelen voor de Ju-jitsu) met één punt verschil van hem. Na zeven jaar kreeg ik eindelijk de kans om revanche te nemen. Ik won de wedstrijd met 18-6 en pakte een terechte bronze medaille.”

Cloots haalde zijn gram tegen de Colombiaanse kamper
Cloots haalde zijn gram tegen de Colombiaanse kamper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *