logo Casalina

Opnieuw zilver en brons op Europees kampioenschap voor Taekwondo Keumgang uit Diest

Opnieuw zilver en brons op Europees kampioenschap voor Taekwondo Keumgang uit Diest
Het talent van Keumgang Diest in actie

De Europese kampioenschappen voor kadetten en miniemen vonden onlangs plaats in Servië. Vijf atleten van de Diestse taekwondoclub Keumgang hadden een selectie beet en zakten af naar Belgrado. Zij brachten twee stukken eremetaal mee huiswaarts, een zilveren en bronzen medaille.

Het is  al de vierde Europese medaille voor Keumgang in 2023 nadat eerder Caroline Volders en Fenne Steenaerts zilver en brons pakten op het EK junioren in Tallinn, Estland.

Alicia Badji kwam uit bij de miniemen (kids) en won sterk tegen atleten uit Spanje, Bulgarije en Griekenland. Zij werd verdiend Vice-Europees kampioen. Alicia vocht naar zilver in een spannende finale waar uiteindelijk de scheidsrechters een winnaar dienden aan te duiden na een gelijke stand in de reguliere speeltijd. Een dubbeltje op zijn kant.

Alicia Badji deed het goed bij de jongsten, de miniemen
Alicia Badji deed het goed bij de jongsten, de miniemen

Liam Preuveneers ging in zijn eerste Europees kampioenschap bij de cadettten meteen aan de haal met brons. Na overwinningen tegen Oekraïne en Groot-Brittannië was de Turkse tegenstander te sterk in de halve finale. Knappe prestatie voor een eerste deelname.

Sérina Badji en Torre Goethals strandden net langs het podium. Ze moesten het onderspit delven in de kwartfinales met een top vijf als resultaat. Jolisa Laleman sneuvelde in de voorrondes. Zij nemen de ervaring mee naar toekomstige toernooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *