logo Casalina

Na enkele jaren herleeft derby tussen KFC Baal en KV Tremelo

Na enkele jaren herleeft derby tussen KFC Baal en KV Tremelo
Vlnr Hubin, Verschueren, Dubois en Van der Mieren met een Betekomverleden op training

Tot een handvol seizoenen geleden lokte de derby tussen KFC Baal en KV Tremelo steevast een fan of vijfhonderd. Nu zal het misschien niet zo’n vaart lopen, daar de spelerskern van Baal een totale gedaanteverandering onderging, er slecht weer wordt voorspeld voor zondag én beide teams onderaan het klassement bivakkeren. KV Tremelo staat momenteel veertiende met 8 op 27, Baal volgt een positie verder met een 6 op 27.

Trainer Wouter Van der Mieren en huidig kapitein Axel Corbisier zijn de enigen met spelerservaring in deze derby.

“Zowel Axel als ik pogen het in het team te krijgen, dat het voor de club en supporters heel hard leeft. Ze beseffen dat ook wel. We verwachten flink wat sfeer, daar zal supportersclub SC Baalcelona wel voor zorgen. Op sportief vlak hopen we te winnen, die kans is er zeker daar we thuis dit seizoen nog ongeslagen zijn. Het is ook een derby en die wil je altijd winnen, voor ons zijn de punten ook nodig. Ook bij hen is dat het geval, dat betekent enkel extra strijd. Het is nog vroeg op het seizoen, maar ik bekijk dit nu al als zespuntenmatch”, stelt coach Van der Mieren. “Die rivaliteit van jaren geleden is er nog en die zal er altijd wel ergens blijven ondanks dat we nu veel jongens hebben die niet van onder de kerktoren zijn. Voorts is er in het tussenseizoen toch wat gebeurd op het vlak van de samenwerking met de jeugd tussen beide clubs”, wees Van der Mieren op het gegeven dat beide teams niet meer samenwerken op jeugdvlak. Trouwens begin december vorig seizoen speelden KV Tremelo en FC Moorsel een kelderduel en beiden speelden op het seizoenseinde nog eindronde om de promotie. Dit is en blijft een rare reeks.”

Supportersclub SC Baalcelona voorziet een DJ én muziek en normaal gezien de typische “smoorbommen” en confetti.

Bij de bezoekers van KV Tremelo kijken T1 Kris Iwens en T2 Mario Mergaerts hun ex-club in de ogen. Iwens verbleef er een kwarteeuw, Mergaerts beleefde er 18 seizoenen.

“Het zal opnieuw speciaal worden voor mij daar ik er 25 jaar actief was. Tien jaar als jeugdcoach en vijftien jaar als T1. T2 Mario doorliep er zijn jeugd en stond er vele jaren in de eerste ploeg, bij ons leeft het. In de kern zijn er zes à zeven jongens van Tremelo, ook voor hen is het belangrijk”, opende Iwens. “Het zal erg moeilijk worden, voor zo ver ik me kan herinneren wonnen we er nog nooit. Links of rechts een gelijkspel, maar daar bleef het bij. We hebben het steevast moeilijk in derby’s. We zullen er wel alles aan doen om deze te winnen. Ik hoop op een prima sfeer, zo’n vaart als enkele jaren geleden zal het wel niet lopen”, besloot Iwens.

De kern van KV Tremelo in 2023-2024 met T1 Iwens als tweede links bovenaan en T2 Mergaerts als tweede links onderaan
De kern van KV Tremelo in 2023-2024 met T1 Iwens als tweede links bovenaan en T2 Mergaerts als tweede links onderaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *