logo Casalina

Marie-Laure Uytterhoeven (12) werd Vlaams kampioene G-Golf

Marie-Laure Uytterhoeven (12) werd Vlaams kampioene G-Golf
Marie-Laure Uytterhoeven in actie in Genappe

Marie-Laure Uytterhoeven (12) uit Baal van de VBS De Klimboom werd als jongste deelneemster Vlaams kampioene G-Golf. Ze presteerde dat in het Waals-Brabantse Genappe. Uytterhoeven kwam uit in de reeks fysieke beperking, categorie drie en speelt al drie jaar golf, het was de tweede Vlaamse titel voor Uytterhoeven.

Het Vlaams kampioenschap viel samen met Waals Kampioenschap motorische beperking, autisme en doven in Golf de l’Empereur in Genappe.

Uytterhoeven heeft dyspraxie, een ontwikkelingsstoornis van het motorisch systeem van de hersenen. Lopen is voor haar moeilijk, net zoals bewegen tegenover een bewegende bal, een nieuwe beweging aanleren, …
Marie-Laure Uytterhoeven straalt na haar tweede Vlaamse titel
Marie-Laure Uytterhoeven straalt na haar tweede Vlaamse titel

“In vergelijking met gewone leeftijdsgenoten gaat ze niet zo snel vooruit. Haar handicap blijft hoog, maar dat vindt ze zelf gelukkig niet erg en ze blijft er plezier in hebben. Ze speelt de gewone wedstrijden op de club, alle leeftijden door elkaar, om handicap 36 te halen. Ze speelt de gewone jeugdcompetitie in de laagste reeks, zo werd ze vorig jaar vijfde van België in de Scapa Tour u12 in categorie 2. Daar merkt ze wel dat het voor haar meer moeite kost.”

Marie-Laure Uytterhoeven wordt gehuldigd
Marie-Laure Uytterhoeven wordt gehuldigd

Sinds vorig jaar speelt ze ook de Capa 4 you Tour en de Tour door Vlaanderen voor mensen met beperking: motorisch, verstandelijke, doven en slechthorenden.

“Voor haar ging een nieuwe wereld open. Ze heeft nog mensen leren kennen voor wie het minder evident gaat. Die ook pijn hebben in benen na negen holes stappen of dat zelfs niet kunnen. Maar ook vol bewondering hoe door speciale paragolfer zelfs mensen in rolstoel golf kunnen spelen en sommigen zelfs echt goed zijn. Ze speelde nu ook aantal keer met doof iemand en vroeg paar weken geleden om gebarentaal te leren. Zo fier. En zo’n verrijking. Vandaag speelde ze voor het eerst met iemand met down, uit Wallonië, weer heel andere ervaring, maar weer zo’n positieve ervaring.”

Het was de tweede keer dat ze Vlaamse kampioen G-Golf werd.

“Ze vond het een super leuke dag en was blij om iedereen terug te zien. Ze was ook gelukkig om op een voor haar nieuw terrein te spelen, op een echt mooie club maar met een pittig parcours. Ze was erg zenuwachtig gestart de eerste twee holes, maar daarna speelde ze steeds beter.”

Marie-Laure Uytterhoeven tussen de andere laureaten
Marie-Laure Uytterhoeven tussen de andere laureaten

Uytterhoeven zingt nog bij Scaletta, de kinder- en jongerenopleiding van Scala & Kolacny Brothers, voorts speelt ze piano, gaat ze naar de tekenacademie en draait ze keramiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *