logo Casalina

Jorre Verstraeten pakt zijn derde brons op een EK op vier jaar tijd

Jorre Verstraeten pakt zijn derde brons op een EK op vier jaar tijd
Jorre Verstraeten pakte zijn derde Europese brons in Bulgarije

Bertemse judoka Jorre Verstraeten (24) pakte na een verliespartij in de halve finale op de Europese kampioenschappen in het Bulgaarse Sofia. In de partij om het brons was er na de reguliere kamptijd nog geen winnaar, nadien pakte de Heverleenaar van oorsprong alsnog een “golden score”.

In de halve finale tegen de ervaren thuiskamper Yanislav Gerchev kampte Verstraeten meer dan dertien minuten.

Na meer dan negen minuten in de verlengingen kreeg de twintiger uit het Leuvense zijn derde strafpunt en op die manier verloor hij met ippon in de categorie tot zestig kilogram. Het was de derde lange kamp van Jorre. Hij kampte uiteindelijk tegen de Azeri Aghayev om brons. Het was een gesloten kamp. De Azeri nam Verstraeten na anderhalve minuut wel opeens in een houdgreep, hij is er net op tijd uitgeraakt zodat er geen punten in de reguliere kamptijd vielen te noteren. In de extra tijd was het na twee minuten prijs met een mooie worp.

Verstraeten had in zijn eerste twee groepsduels gewonnen van de Azeri Ahmad Yusifov en de Fransman Cédric Revol, dit gebeurde beiden  met golden score.

“Het voelt ergens aan als een troostprijs, nadat ik eruit vloog in de halve finales”, reageerde Verstraeten. Het was zijn derde bronzen plak op vier jaar en vier Europese kampioenschappen tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *