U15 VC Bekkevoort kloppen Steenhuffel na een thriller in de Jeugdcup Het Nieuwsblad

De U15 van SK Steenhuffel (l) moest in de slotfase finalewinst aan VC Bekkevoort laten

Op de finales van de Jeugdcup Het Nieuwsblad wonnen de U15 van VC Bekkevoort van SK Steenhuffel. De knapen uit het Londerzeelse stonden lang op voorsprong, maar in een zinderende finale gingen de rood-blauwen erop en erover. Het werd 2-1 voor de Hagelanders die eerder al kampioen werden in hun leeftijdscategorie.

Zowel SK Steenhuffel als VC Bekkevoort brachten flink wat fans op de been.

In de beginfase werd een schot van Hagelander Vanhentenrijk afgeblocked. Vangeneugden en Mohamed brachten snelheid en vonden ruimte voor hen. In het tweede kwart begon Steenhuffel flink te drukken, ze brachten bij momenten snelle counters maar nog steeds geen doelpunten. Op het half uur kwam de bal via een corner vanaf links op het hoofd van centrale verdediger Mees terecht. Hij plaatste een rake kopbal, meteen goed voor de 0-1! Een Bekkevoortse reactie kwam er via Bollaerts. Hij kon doelman Vermeren niet verrassen. We gingen rusten bij een 0-1-voorsprong voor Steenhuffel.

In de tweede helft kwam VC Bekkevoort meer opzetten, in eerste instantie zonder enorm gevaar.

Op een Bekkevoortse voorzet kwam doelman Vermeren in botsing met één van zijn verdedigers. Hij kreeg een knie in het gelaat en was even groggy. Na een korte verzorging kon hij verder. Nadien ruimde Vandenbergh namens Steenhuffel een aanval op. In het vierde kwart stak Mohamed de bal door naar Vangeneugden, de enige meid op het veld. Zij drong de Steenhuffelse zestien meter binnen vanaf links, maar werd geduwd. De ref zag dat en gaf de strafschop. Bollaerts legde hem in de linkerhoek, 1-1! Steenhuffel was nog niet van deze mokerslag bekomen of daar stond Bekkevoort opnieuw. Costermans kreeg rechts op de hoek van het strafschopgebied en schoot hem in de verste hoek binnen, 2-1, feest bij VCB! De slotfase bracht niets meer op, zodat de winnaar gekend was.

Costermans trapte net de winnende 2-1 binnen