logo Casalina

Clash tussen tweede KCVV Elewijt en kampioen KFC Herent zal spektakel brengen

Clash tussen tweede KCVV Elewijt en kampioen KFC Herent zal spektakel brengen
Jorn Reszczynski zoals we hem kennen, op vinkenslag

Op de slotspeeldag van de heenronde ging Elewijt bij kampioen Herent winnen. Het was de enige wedstrijd van de blauw-gelen, met fikse thuisreputatie, die ze niet wonnen en dat zit nog diep, zo ook bij verdediger Cabeke. Ze willen er absoluut winnen. Aan de andere kant moeten de groenen absoluut winnen om kans te maken op de eindronde ter promotie naar eerste provinciale, het is mogelijk de belangrijkste wedstrijd uit hun bestaan.

Zo denkt aanvaller Jorn Fonzie Reszczynski er ook over.

“Herent zal wel revanche willen ja, maar wij gaan er alles aan doen om toch minstens punt thuis te houden. Ik denk dat dit de belangrijkste match ooit is voor Kcvv Elewijt. We zijn nog niet zeker van de eindronde dus we moeten zeker iets halen. Trouwens de match van derde Hoeilaart op Haasrode is ook nog niet gespeeld, maar daar mogen wij eigenlijk niet op rekenen”, wist de Elewijtse spits.

Reszczynski speelde amper dertien competitiematchen daar begin oktober corona hem te pakken kreeg.

Ik heb maar dertien competitiematchen gespeeld dit seizoen. Ik ben nog lang out geweest door covid 19. Ik ging normaal dit seizoen niet meer spelen en me focussen op het volgende seizoen, maar er waren teveel blessures. Dus ik ben er sinds begin april weer bij. Ik mag sindsdien niet klagen met acht doelpunten op veertien matchen tijd.”

Herentse verdediger Milan Cabeke wil absoluut zegevieren op Elewijtse ondergrond. Hij speelt al sinds zijn zesde voor KFC, kortom al 22 jaar.

“We lieten enkel thuis punten liggen tegen hen en wonnen uit alles. Die thuisnederlaag was jammer, anders hadden we een perfect seizoen achter de rug. Die nederlaag zit nog diep bij alle spelers. Wij willen revanche pakken en laten zien dat we terecht kampioen speelden. Wij wonnen daarbuiten alles en zij lieten steken vallen. Zij moeten nu ook winnen om iets zeker te zijn van eerste provinciale, we gaan met plezier dat feestje verbrodden”, stelde Cabeke. “We zijn terecht kampioen geworden en na dat titelfeest wonnen we de vier daaropvolgende wedstrijden. We willen dat ook op Elewijt doen en naar de reeks in eerste toe een statement maken. Hun veld en hun fans, dat zal wel speciaal worden. In al die matchen die we wonnen, had het anders kunnen lopen. Het had minder kunnen aflopen tegen Rotselaar, Averbode-Okselaar en zelfs thuis tegen Geetbets. Het had soms anders kunnen lopen, maar de rode draad doorheen alles is dat we meestal de bovenhand hadden. Het is leuk om zo’n seizoen te spelen, dan raak je in een vibe met je team. Een nadeel is wel dat je dan minder roteert door het succes. Op die manier krijgt de jeugd minder kansen, die kan wel eens ergens anders gaan kijken.”

De mannen van KFC Herent vieren hun terechte titel
De mannen van KFC Herent vierden hun titel en bleven winnen

Één gedachte over “Clash tussen tweede KCVV Elewijt en kampioen KFC Herent zal spektakel brengen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *