logo Casalina

De Gympies Keerbergen geeft turnshow ware metamorfose

De Gympies Keerbergen geeft turnshow ware metamorfose
De Gympies pakken het anders aan Inge Smits Fotografie

Op 9 en 10 maart brengt turnkring De Gympies Keerbergen haar tweejaarlijkse turnshow. Gym Expo is een totaalbeleving voor de jeugdleden en de toeschouwers. Terwijl de wedstrijdgymnasten tijdens de Gympies Gymnovacup (GGC) naar buiten treden, krijgen de recreanten, het overgrote deel van de Gympies-leden, tijdens de turnshow de gelegenheid hun kunsten te tonen.

Wouter Penninckx, bestuurslid van De Gympies en verantwoordelijk voor de werking van de recreanten, verduidelijkt het gewijzigde concept.

“Tijdens de turnshows ‘oude stijl’ boden we de toeschouwers een mooie show aan, maar (groot)ouders zagen hun (klein)kinderen slechts enkele minuten aan het werk. Kinderen moesten vaak dagen vooraf hun oefeningen instuderen en op de dag zelf erg lang achter de coulissen wachten vooraleer ze konden optreden. In het nieuwe concept wordt het klassieke optreden vervangen door een toonmoment. Door de kleinere setting en de intieme sfeer kunnen de voorbereiding en het optreden zelf een stuk rustiger verlopen. Bovendien duren de optredens dubbel zo lang als tijdens de klassieke show. In de marge van de optredens komen er leuke activiteiten op kinder- en jongerenmaat terwijl de toeschouwers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Kortom, Gym Expo wordt een totaalbeleving voor en door de jeugdleden en de toeschouwers. De gymnasten, hun familie en Gympies-sympathisanten kunnen samen genieten van een verbindende activiteit in een gezellige familiesfeer.”

Gym Expo wordt, net als de traditionele turnshows, ingekleed in een thema. Alle activiteiten kaderen in het thema ‘kunst’, een dankbaar thema dat tal van mogelijkheden biedt om creatief te zijn met inkleding, oefeningen en randgebeuren. Gym Expo bevat dan ook tal van ingrediënten die je niet meteen in een turnshow zou verwachten: een heuse tentoonstelling, een veiling per opbod, een rondleiding met een gids, …

Op zaterdag 9 maart komen de kinderen van de lagere school aan bod. Alle groepen zijn verdeeld in 5 ‘waves’. Vanaf 9.30 uur start er om het uur een show. Nadien kunnen de kinderen zich samen met de trainers uitleven in de ‘experience zone’. Ze gaan in een kunstspeurtocht op zoek naar een verdwenen schilderij, leven zich uit op een springkasteel of poseren voor de photobooth. Intussen kunnen de ouders in de Musetaria terecht voor een hapje en een drankje. Wie vooraf bestelt, kan zelfs genieten van een ontbijt- of luchbox.

Zaterdagavond staan de oudste gymnasten (secundair onderwijs en ouder) tussen 19 en 20 uur garant voor een wervelende show. Aansluitend kunnen ze terecht op de Expo-party: een spetterend feestje met DJ voor jongeren vanaf het vijfde leerjaar. De Musetaria blijft open voor wie rustig een drankje wil gebruiken.

De jongsten komen op zondag aan de beurt
De jongsten komen op zondag aan de beurt Inge Smits fotografie

Op zondag 10 maart in de voormiddag, tussen 9.30 en 12.30 uur, is het de beurt aan de jongste turners. De kleuters tonen hun kunsten tijdens drie shows. Nadien kunnen ze onder leiding van de trainers het belevingsparcours ontdekken. Voor of na de show is de Musetaria open voor een ontbijt, een hapje of een drankje.

Gym Expo heeft plaats in het sportcomplex van Atheneum Keerbergen aan de Vlieghavenlaan. Een dagticket kost 10 euro, voor 15 euro kom je er twee dagen in. Wie een ticket koopt, krijgt een drankbon ter waarde van 2,50 euro. Gympies-leden en kinderen onder de 3 jaar hoeven geen ticket te kopen. Een foodbox kost 10 euro.
Tickets en foodboxen kunnen tot 1 maart gereserveerd worden via www.gympies.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *