logo Casalina

FC Averbode-Testelt-Okselaar en HO Veltem spelen topper om leiding

FC Averbode-Testelt-Okselaar en HO Veltem spelen topper om leiding
Doelman Senne Vandebeek beseft dat hij geconcentreerd zal moeten zijn

FC Averbode-Testelt-Okselaar en HO Veltem spelen zondagnamiddag op Hagelandse ondergrond een clash op het scherpst van de snee. Beide teams staan aan de leiding in de reeks met 45 punten, er moet stilaan een verschil komen tussen beiden om op het einde van de rit aan kampioen te kunnen aanduiden. In de heenronde werd het 2-2, het thuisteam wil absoluut de driepunter, bij de bezoekers zijn ze tevreden vanaf één punt.

Thuiskeeper Senne Vandebeek verwacht Veltem op de counter.

“Dat het opnieuw 2-2 zou worden zoals in de heenronde, dat voorkomen we liever, we willen zeer graag winnen. Het zal afwachten worden hoe ons veld erbij zal liggen, daar ze voor de komende dag nog flink wat regen voorspellen. Ons voetbal zal er onder die omstandigheden moeilijker doorkomen. Eén van hun wapens zijn de stilstaande fases, gelukkig kunnen wij qua kracht en lengte wel tegen hen optornen”, aldus de doelman uit Tienen die aan zijn eerste seizoen ATO toe is, nadat hij van KVK Tienen overkwam. “Het zal erop aankomen om de hele match geconcentreerd te acteren. Ze spelen op de counter en als we een lange bal missen dan is het oppassen geblazen. Het is de bedoeling om dit seizoen te promoveren en dat zou het gemakkelijkste gaan via een titel, dus dan is winnen tegen Veltem aangewezen.”

Flankspeler Witze de Wolf onderschat de opdracht allerminst.

“Ik speelde al verschillende keren op Averbode, het viel me steeds op hoe goed ze de breedte van hun veld konden benutten. Ik verwacht een moeilijk matchbegin voor onze verdediging, we zullen fit en scherpe aan de aftrap moeten staan. Hopelijk kunnen we ze op onze manier met onze sterke punten pijn doen, zoals in de heenronde enkele keren gebeurde. Dat kan onder andere via onze stilstaande fases, ofwel Vander Elst ofwel ik nemen deze voor onze rekening”, wist de snelle twintiger. “Het zal strijden worden, zeker nu onze selectie weer zo goed als compleet is. Als we er één puntje zouden kunnen rapen, dan zou dat al heel belangrijk kunnen zijn, drie is natuurlijk beter. De week nadien krijgen we Machelen op bezoek. Een 4 op 6 of een 6 op 6 pakken zou een ideaal resultaat vormen voor dit tweeluik. Zo komen we sterker voor de dag als titelkandidaat en kunnen we in een goede positie de eindsprint inzetten voor de hoogste prijs.”

HO Veltem staat sterk op stilstaande fases
HO Veltem staat sterk op stilstaande fases

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *