logo Casalina

7 gouden medailles voor Keumgang Diest na meeting met wereldtop in Nederland en België

7 gouden medailles voor Keumgang Diest na meeting met wereldtop in Nederland en België
Een winnende Diestse aanval in Lommel

De maand maart is de hoogmis voor taekwondo in Nederland en België. Dan vinden de jaarlijkse G-toernooien plaats, dit zijn de internationale toernooien waar de Europese en wereldtop samenkomt om zich te kwalificeren voor Europese en wereldkampioenschappen. Tijdens beide weekends stonden bijna 1.500 kampers aan de start.

Tijdens het weekend van 11 en 12 maart zakte Keumgang uit Diest af naar de Dutch Open in Eindhoven.

Het team pakte in totaal 6 medailles waarvan 3 gouden plakken. Caroline Volders, Fenne Steenaerts en Jolisa Laleman keerden huiswaarts met goud. Voor Sérina Badji, na een finale tegen teamgenoot Jolisa Laleman, was het zilver. Elien Rabaut en Liam Preuveneers vochten zich naar brons. Hannah Laenens, Jesse van Vulpen, Joep van Limpt en Noa Beckers strandden net naast het podium.

Het weekend nadien, op 18 en 19 maart, was de afspraak in Lommel tijdens de Belgian Open.

De Diestse taekwondoschool ging aan de haal met 5 stukken eremetaal waarvan 4 gouden medailles. Caroline Volders, Fenne Steenaerts, Jolisa Laleman en Liam Preuveneers mochten plaatsnemen op het hoogste schavotje. Elien Rabaut bracht het zilver mee naar Diest. Hannah Laenens, Jesse van Vulpen, Joep van Limpt en Noa Beckers trokken allen aan het kortste eind tijdens hun kwartfinale, met geen medaille tot gevolg.

De medaillisten van Taekwondo Keumgang Diest in Lommel
De medaillisten van Taekwondo Keumgang Diest in Lommel

“We hebben topprestaties neergezet tegen de beste atleten in Europa en de wereld. Opnieuw een ervaring rijker die onze kampers zal helpen om zich voor te bereiden voor de Europese kampioenenschappen later dit jaar. Tijdens de Belgian Open behaalden we zelfs een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van onze club, we pakten onze 100ste gouden medaille tijdens een G-toernooi. Het is een leuke vaststelling om te zien dat bij zovele verschillende atleten doorzettingsvermogen en ambitie tot mooie resultaten leiden.” zegt Jelle Vicca, hoofd van het sparringsteam bij Taekwondoschool Keumgang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *