logo Casalina

Wim D’Hondt nieuwe trainer van KFC Herent

Wim D’Hondt nieuwe trainer van KFC Herent
In het verleden was D'Hondt (vierde vlnr achteraan) bij KCVV Elewijt actief

Wim D’Hondt (37) uit Tisselt, is de nieuwe trainer van huidig nieuwkomer in eerste provinciale, KFC Herent. Uitgerekend de coach die in het verleden furore maakte bij medepromovendus Elewijt en het hen in de titelstrijd in tweede provinciale moeilijk maakte, krijgt nu een contract bij de blauw-gelen. Hij kent ze natuurlijk als geen ander en kan van hun zwaktes sterktes maken.

Nog maar enkele weken geleden raakte bekend dat Tino Crabbé na een mooie periode promovendus KFC Herent verliet voor reeksgenoot KHO Bierbeek.

D’Hondt woont in het winderige en open Tisselt, net in de provincie Antwerpen op een steenworp van het Vlaams-Brabantse Kapelle-op-den-Bos en ademt als het ware dagelijks voetbal in. Hij woont vlakbij het stadion van eersteprovincialer Sporting Tisselt. Deze club zal op het seizoenseinde in de interprovinciale eindronde strijden om een ticket in het nationale voetbal.

Hij was als speler actief bij de jeugd van KSC Grimbergen, hij schopte het er tot de beloften. Hij was echter al sinds zijn zestiende bezig als trainer van jeugdteams, de microbe had hem toen al te pakken. Rond zijn negentiende eiste de combinatie speler-trainer drie wedstrijden op een weekend en was voetbal 7 dagen op 7 uitdrukkelijk aanwezig. “Dat was toen net te veel van het goede”, verklaarde D’Hondt. Door een knieblessure stopte hij als speler en lag de focus op de training. Hij begon als jeugdtrainer bij de Diegem en werd opgemerkt door OHL waar hij de U15 coachte. Daarna volgden de U19 van Diegem, daarna volgde 1 seizoen Groen Rood Katelijne waar hij van de T2 naar de T1-functie ging doorheen het seizoen. Na dit avontuur volgden 5 jaar Elewijt waarin hij de groen-witten van derde naar eerste provinciale bracht. Vorig seizoen ging hij aan de slag onder het motto:”eerst een aanloop nemen vooraleer te springen.” Het ging hem goed af met een ticket voor de eindronde om te stijgen naar derde provinciale.

Op het einde van vorig seizoen besefte D’Hondt, uitgerekend na de match tegen toenmalig concurrent Herent, dat zijn laatste weken bij Elewijt eraan kwamen.

“Nadien scheidden onze wegen maar niet voordat ik nog de eindronde naar eerste met hen won. Dit seizoen ging ik aan de slag bij vierdeprovincialer Merchtem United om terug aan de basis te staan. Dat was eerst wel even wennen, maar ik kreeg er flink wat respect voor terug. We kaapten een eindrondeticket weg en zijn nog in de running voor de titel, we staan op 2 punten van de leiding. Ik was met de voorzitter overéén gekomen dat als er een team uit eerste provinciale zou langskomen, ik op avontuur zou mogen en zo gebeurde”, wist D’Hondt. “Herent is een club met een goede kern, op papier blijft zo goed als iedereen. Moesten er spelers stoppen, dan moeten we hen zo snel mogelijk goed vervangen. Het is een prima groep met eigen jeugd uit eigen streek. Op dat vlak vertoont overeenkomsten met Merchtem. We willen van Herent volgend seizoen een stabiele eersteprovincialer maken met de middelen die er zijn en de visie die er is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *