In beeld: Miecroob Veltem haalt het in de topper op Olympia Wijgmaal

Miecroob Veltem (links) ging bij Olympia Wijgmaal met de drie punten aan de haal

Leider Miecroob Veltem ging op bezoek bij derde Olympia Wijgmaal. De groenhemden speelden een sterke openingsfase, maar zagen Olympia naar de rust toe de druk verhogen. Onder impuls van een prima spelende Wijns belandde de bal bij Goossens die de score opende voor de Leuvensen. Net na de rust pakte Veltem uit met een puike vrije trap van Okmez die de gelijkmaker bracht. Met nog enkele minuten te gaan legde diezelfde Okmez twee keer vanop afstand aan en de tweede keer was raak, 1-2.

Wijns aan de bal fungeerde als goede stoorzender

In het begin kwam Veltem opzetten met Dejaegher, die Olympiadoelvrouw Wouters in de war bracht. Dejaegher trapte de bal naar een leeg doel, maar een prima spelende Maes redde op de lijn. Enkele minuten later ging thuisspeelster Amery alleen door, ze werd onderuit gehaald door De Maeyer. Die mocht zich gelukkig prijzen met geel daar ze de laatste vrouw was. De vrije trap van Haest kwam in de armen van bezoekende goalie Di Marco terecht. Beide teams zetten nu hoog druk en dat stond garant voor pittige duels. Een Leuvense vrije trap aan de linkerzijde bereikte Maes aan de linkerzijde, in twee keer besloot ze op Di Marco. Iets voor het half uur twee keer Miecroob op stilstaande fase. Het resulteerde in een schot van Ayyad op goalie Wouters en een kopbal van Ayyad die werd gered, Dejaegher kon de rebound niet benutten.

Bij Wijgmaal zette Wijns vooraan druk en Sweeck poogde acties te maken. Bij het doelpunt zette Wijns bij een aanval druk op Di Marco. De bal kwam rechts bij Goossens terecht die met een gekruist schot de opener aanbracht, 0-1! Op slag van rust een vrije trap voor Olympia, Haest warmde de vuisten van Di Marco nog eens op en in de rebound kwam Borgions te laat.

Wijgmaal viert de 1-0

Na de rust puurde Veltem meer uit hun kansen.

Bij Miecroob werd Dejaegher aan de rust gewisseld voor Poelmans en vooraan had dat onmiddellijk gevolgen voor de duels. Vanaf iets verder dan 25 meter plaatste Okmez de bal in de rechterhoek, 1-1! Iedereen wakker!

Okmez (centraal bedolven) poogt de 1-1 rustig te vieren

Ook de snelheid van De Cooman rechts was meer voelbaar, ze kreeg enkele kansen één-op-één met Wouters maar miste.

Veltemse De Cooman in het offensief

Op het uur speelde ze centraal Poelmans vrij, maar die schoot over. Aan de andere kant loerden onder andere Wijns en invalster Simonet. Het was spannend en kon nog alle kanten op. Simonet kreeg een kans na een actie over links, Di Marco redde in twee keer. Met nog een kwartier te gaan trok Miecroob Paternotte op wandel, Wijgmaalsen Amery en Simar voorkwamen erger. Kort daarna opnieuw Paternotte maar Wouters kon in twee keer pakken.

De eerste uithaal van Paternotte gepakt door Wouters
Ook de tweede uithaal van Paternotte ging er niet in

Na een fout op Poelmans plaatste Okmez de eerste vrije trap in de muur, haar tweede poging verdween andermaal in de verste hoek, 1-2! In de slotminuut ging keeper Wouters nog eens goed plat op een uitval van De Cooman.