logo Casalina

Frans international Guusje Van Bolhuis geniet van haar seizoen bij KHC Leuven

Frans international Guusje Van Bolhuis geniet van haar seizoen bij KHC Leuven
Guusje als tweede van rechts staat paraat voor de strafcorner

Bij KHC Leuven tekende Frans international Guusje Van Bolhuis (23) een doelpunt aan voor de wit-rood-blauwen in de 2-0-zege tegen Léopold Ukkel. Op bezoek bij hekkensluiter Pingouin was de twintiger ook meer dan prima. Ze is aan haar eerste seizoen toe in het Leuvense waar ze als Erasmusstudente gedijt. De verdediger is volop bezig met de voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs later dit jaar én combineert dat met de Belgische topdivisie.

Van Bolhuis zit momenteel aan 55 caps voor de Franse nationale ploeg.

“Van het student zijn en het Leuvense studentenleven heb ik bitter weinig opgepikt door de drukke hockeyactiviteiten. Vooral de voorbereidingen met het nationale team op die Olympische Spelen neemt wel wat tijd in beslag”, aldus de Erasmusstudente die de master life science and technology volgt aan de KU Leuven en op kot zit in het centrum van Leuven. “We spelen met Leuven niet het seizoen dat we verwacht hadden. We lieten veel goed hockey zien, maar we waren niet regelmatig genoeg op vlak van resultaten. Naar het einde van de competitie toe kwamen we op die manier stilaan onderaan de rangschikking terecht. We waren aan wat verbetering toe. Gelukkig zetten we dan een relatief goede reeks neer met 2 gelijke spelen tegen topteam Braxgata en Herakles en enkele zeges. Toch vind ik dat we te veel verloren of gelijkspeelden tegen teams die we eigenlijk hadden moeten kloppen. Het recentste voorbeeld is onze 1-1 op rode lantaarn Pingouin. Tegen hen speelden we twee keer gelijk, dat hadden we liever anders gezien. Nu we sinds vorige speeldag zeker zijn van het behoud zouden we graag over het Brusselse Racing naar positie acht springen”, wist de twintiger met de Nederlandse en Franse nationaliteit. “Als afsluiter wacht ons zondag nog op het middaguur de thuiswedstrijd tegen leider Gantoise. In de heenronde speelden we tegen hen een draak van een wedstrijd, dat willen we absoluut recht zetten. Ik vond het voorbije seizoen bij Leuven enorm leerrijk. Het is een warme club met stuk voor stuk fijne en aardige mensen die hun opperste best doen voor je, ik heb ervan genoten.”

De meiden van KHC Leuven spelen deze zondag vanaf 12 uur hun laatste competitieduel tegen Gantoise. De heren in nationale 1 zetten vanaf 15 uur aan tegen Beerschot, kortom een laatste Supersunday aan Stadion Chomé.

Guusje van Bolhuis aan de bal
Guusje van Bolhuis aan de bal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *