logo Casalina

FC Averbode-Testelt-Okselaar viert ietwat onverwacht de titel bij de Stormvogels Haasrode

FC Averbode-Testelt-Okselaar viert ietwat onverwacht de titel bij de Stormvogels Haasrode
FC Averbode-Testelt-Okselaar speelt kampioen anno 2023-2024 Credits ATO

In tweede provinciale b is de hoofdprijs al uitgedeeld. Leider FC Averbode-Testelt-Okselaar pakte na een eerste periodetitel nu ook de kampioenentitel op het veld van de Stormvogels Haasrode na een 1-5. Ze hadden wel de hulp nodig van Hagelandse buur VC Houtem-Oplinter dat met 0-1 ging winnen op het veld van tweede HO Veltem. De titel levert hen alvast een ticket op voor minstens één seizoen in eerste provinciale.

Na ziekte stond aanvallende kracht Jitse Dupont als supporter langs de kant, zijn ploegmaats vooraan vonden probleemloos de weg naar doel, ongetwijfeld zal hij volgende speeldag in actie komen om te scoren.

Kapitein en topscorer Benji Commers prikte in de slotfase ook nog een goaltje in de vorm van de 1-5 mee.

“Ik denk dat we dit seizoen een mooi proces hebben meegemaakt. Vooraan draaide het wel met anderen die ook een goaltje kunnen maken zoals Jitse Dupont en Jordi Schoolmeesters. We hadden het wel niet enorm verwacht die titel op Haasrode. Na die 8-2 in de heenronde had ik verwacht dat ze ons intensiever stokken in de wielen zouden steken, toen we bleven scoren brak bij hen de spreekwoordelijke veer”, aldus Commers die voorlopig op 17 treffers zit. “Dit seizoen zat ik ook soms met een meer verdedigende taak, dus ik ben wel tevreden met dat aantal doelpunten. Die titel op verplaatsing of thuis maakt niet zoveel uit, we moesten hem pakken. De fans wilden die liever thuis vieren, maar dat kunnen we komende speeldag nog in de topper tegen Holsbeek. Eind goed al goed”, aldus de fiere kapitein die geen kater overhield aan het kampioenenfeestje.

Trainer Eddy Dierickx geloofde stiekem in succes.

“We wisten dat Houtem-Oplinter wel iets ging rapen bij Veltem. Het was in hun eigen belang, met deze zege zijn ze bijna zeker van de eindronde. Wij waren op onze beurt blij dat we hier op kunstgras konden spelen. Akkoord voor eigen fans was de titel in Averbode leuker, maar als je de titel kan pakken, dan pak je hem. Nu kunnen we nog 3 duels relatief ontspannen spelen”, opende zegevierend coach Dierickx. Het stond op slag van rust al 1-4. “Als het bij de rust 1-6 had gestaan, dan viel er nog niets te zeggen. We speelden aan een enorm hoog niveau in die eerste helft. Ik was meer dan tevreden halfweg en dan kan je het afmaken”, vervolgde Dierickx. “De voorbije seizoenen werden we tot titelfavoriet gebombardeerd, nu spraken we bij aanvang en halfweg het jaar de titelambitie niet uit. Top vijf en liefst hoger was aanvankelijk de ambitie. De drive om de titel was deze jaargang ook meer aanwezig, het was meer dan vaak plezierig op training.”

Doelpunten: 3’ Prado Hernandez (0-1), 10’ Dierickx (0-2), 22’ Clerick (1-2), 39’ Bergé (1-3), 42’ Carrez (1-4), 87’ Commers (1-5).

FC ATO viert op Haasrode
FC ATO viert op Haasrode
FC ATO viert op Haasrode 2
FC ATO viert op Haasrode 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *