logo Casalina

Triatleet Lars Van Eesbeeck schuwt de langere afstanden niet

Triatleet Lars Van Eesbeeck schuwt de langere afstanden niet
Triatleet Lars Van Eesbeeck uit Herent op de fiets

Lars Van Eesbeeck (20) uit Herent is na amper enkele jaren in de triatlonsport al aan de halve afstand toe. In zulke wedstrijden moet hij 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer, ofte een halve marathon, lopen, tot een goed einde brengen. De prille twintiger is competitief in de weer voor het SP&O-Simacteam uit Mechelen.

De basis voor deze carrière werd gelegd in het veldrijden. Hij was verschillende jaren in de weer voor het YCT Demer en Dijle. Daarna ging hij even individueel BMX freestyle uitoefenen.

“Ik beoefen de sport al twee jaar, tussendoor had ik een spreekwoordelijk sabbatjaar waarin ik in Australië vertoefde. Ik heb toen veel gezwommen en gelopen. Uiteraard is lijn sterke punt het fietsen. Het zwemmen is de minste van de drie disciplines, maar ondertussen kon ik daarin toch al flink wat vooruitgang boeken”, wist Van Eesbeeck. ”

Dit seizoen mikt hij op het Belgisch kampioenschap ploegentriatlon in Viersel (04/05), een onderdeel van de T3-Series, de Poolise Ironman 70.3 Kraichgau (26/05) en de Triathlon de l’Alpe d’Huez over de halve afstand (25/07). In september 2023 liep hij in de Challenge Almere in een tijd van 4 uur 27 minuten en 32 seconden naar een overall twintigste plaats en een vierde positie in zijn age group.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *