FC Moorsel met de hakken over de sloot voorbij KV Tremelo

FC Moorsel (rechts) ging met de zege aan de haal

Na een overwegend Moorsels getinte openingshelft stond het 0-1 na een doelpunt van Jarne De Vos na een kleine tien minuten. In de tweede helft toonde KV Tremelo een ander gelaat en liet Jonas Iwens de 1-1 niet liggen. Het was stoempen en knokken met lange ballen voor beide teams. In de slotfase trof Jarne De Vos nogmaals raak om de driepunter huiswaarts te nemen voor de tweede in de stand.

De bezoekers moesten het stellen zonder het merendeel van hun grootste supportersfamilie De Vos. Op het veld tekende een Jarne in vorm present, in de tribunes zus Lien De Vos. De rest was op vakantie. Ook geblesseerde middenvelder Jonathan Derdelinckx tekende paraat om te supporteren. Tremelo miste enkele geschorsten waaronder Ilias El Attabi, maar zag zich mentaal gesteund door een afvaardiging van leider Sparta Haacht-Tildonk.

Moorsel begon het beste met een afstandsschot van Notebaert die Claes net onder de lat pakte. Voor Tremelo poogden Iwens en Van De Velde over rechts snelheid te maken. In minuut 6 drong bezoeker De Vos over rechts twee keer het strafschopgebied in, in twee keer mikte hij voorlangs. Enkele minuten later mikte Op ‘T Eynde na stilstaande fase twee keer op goalie Claes. Iets voor minuut tien belandde een carambol bij De Vos die de bal rechts naast Claes over de lijn duwde, 0-1!

Vanderlinden legt de 0-1 in doel
Vanderlinden ziet de 0-1 van De Vos in doel belanden

In minuut 17 ging thuisspeler Vandebeek er alleen vandoor onderweg naar doelman Cornelis. Hij talmde te lang en weg kans. Moorsel bleef drukken. Aan de overzijde bleef Meerkens gevaarlijk, op slag van rust mikte hij een schot op goalie Cornelis.

Na de rust ging het op en neer.

Thuisspeler Robin Giulliams poogt bezoekende kapitein Nicolas Vandenplas te omzeilen

Enkele minuten na rust ging Iwens rechts door in de Moorselse zestien, hij naderde de achterlijn maar kon nog afmaken in doel, 1-1! In minuut 54 Tremeloos gevaar, Meerkens was door. Hij ging onderuit na duel met een verdediger, toen Meerkens de bal wilde veroveren kreeg hij een aanvallende fout tegen zich gefloten. Daarna mikte Vandebeek een wenkende kans over na een prima aanval. Bij de bezoekers brachten Menu en invaller Runia snelheid. Een schot van deze laatste van over rechts naar de verste hoek werd door Claes uit doel gezweefd. Aan de overzijde zag Rymenams zijn kans door de keeper opgeraapt. Zo ging het nog even op en neer tot in de slotfase de bal bij De Vos belandde en hij door een bos spelers de bal in doel mikte, 1-2 en Moorsel voorlopig op 5 punten van leider Sparta.

Doelpunten: 9’ De Vos (0-1), 49’ Iwens (1-1), 88’ De Vos (1-2).