logo Casalina

Thomas Derboven wil records verbreken

Thomas Derboven wil records verbreken
Thomas Derboven in zijn thuistriatlon in Aarschot

In het verleden kwam Thomas Derboven uit Wolfsdonk als triatleet aan de bak. Vanaf begin 2020 koos hij voor het lopen en dat in combinatie met de duatlonsport, in 2021 wil hij datzelfde pad blijven bewandelen. Liefst van al wil hij enkele persoonlijke records breken over de middellange afstanden.

Hij kon in 2020 niet genoeg van het sporten proeven.

“In het begin van het jaar liep alles vlot en kon ik nog enkele veldlopen winnen zoals in Hulshout, Hamme en de Natuurloop van Lier. Toen was corona daar en werd natuurlijk alles afgelast. Ik ben wel altijd de basis blijven onderhouden. Het laatste weekend van augustus liep ik mijn enige twee wedstrijden van de zomer. Op een vrijdagavond een duizend meter in Kortenberg waar ik nog wel een persoonlijk record kon lopen en op de zondag nadien een drieduizend meter in Vilvoorde. Daar liep ik iets boven mijn persoonlijk record, maar zonder wedstrijdritme en specifieke training was ik daar wel heel tevreden mee”, aldus de twintiger die in 2020 wel persoonlijk geluk vond, daar hij met zijn vriendin Ophelie op 18 juli in het huwelijk trad.

Derboven bekijkt 2021 als een jaar van verbetering.

“Het zal afwachten worden wat kan en mag maar ik hoop toch om enkele persoonlijke records scherper te stellen op de piste vooral op de duizend, de duizendvijfhonderd en de drieduizend meter. Normaal gezien neem ik aan geen triatlons deel, mogelijk wel enkele duatlons maar de hoofdfocus blijft wel op het lopen liggen. De Cross Duatlon Series is ook een interessant gegeven. Het is toch altijd plezant en motiverend als er een overkoepelend klassement is. Dat zal hopelijk ook wat meer mensen terug naar de duatlonsport trekken.”

Derboven verdedigt zoals de voorbije jaren het geval was in de dua- en triatlonsport de kleuren van Domo-Scott en in de atletiekdiscipline loopt hij voor AC Hulshout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *