logo Casalina

Een slimmere voorbereiding op volgend seizoen? Inspanningsfysioloog Bart van der Voort weet raad!

Een slimmere voorbereiding op volgend seizoen? Inspanningsfysioloog Bart van der Voort weet raad!
Inspanningsfysioloog Bart van der Voort tekent voor ieder wat wils een schema uit op conditioneel vlak

Sporters, voetbal- en andere teams, verspil niet langer onnodig tijd in de loop van de voorbereiding op jullie seizoen. Deze periode bedraagt in nationale en provinciale reeksen duurt ongeveer zes à acht weken, een deel daarvan wordt collectief gespendeerd denk maar aan het “typische rondjes lopen”.

Door inspanningsfysioloog Bart van der Voort, werkzaam in Keerbergen en aan het UZ Leuven, kan uw team meer “quality time” verwerven. Ontdek het hier.

Bart maakt gepersonaliseerde trainingsprogramma’s op voor sporters, maar ook voor mensen “zoals u en ik” die op een verantwoorde manier aan hun conditie willen werken. Buiten de individuele atleten en gelegenheidssporters heeft hij eveneens een systeem op poten gezet om ploegen, bijvoorbeeld hockey-, basketbal-, voetbal- korfbal- en handbalteams deskundig te kunnen te begeleiden.

“Ik heb een slechte conditie, dit zal niets voor mij zijn”, hoorde de fysieke ervaringsdeskundige al vaak. Wel dat is nu net de bedoeling van dit gegeven, dat de conditie erop vooruit gaat!

Bij inspanningsfysioloog Bart van der Voort ben je aan het juiste adres
Bij inspanningsfysioloog Bart van der Voort ben je aan het juiste adres

Als sportkinesitherapeut heeft Bart tientallen jaren ervaring met (ploeg)sporten in het Vlaams-Brabantse en ver daarbuiten. Je moet niet vrezen voor een gebruinde, afgetrainde en op commando’s verlekkerde sportieve begeleider, maar op een rustige motivator die voor alles paraat staat.

“Focus op de korte voorbereidingstijd om vooral nieuwe spelers, sportieve staf en tal van andere elementen vliegensvlug in te passen. Verzwaar je trainingen niet nog eens met een half uur of soms zelfs met een uur looptraining, dat leidt onvermijdelijk tot overbelasting en spierblessures, iets wat je tijdens deze periode zeker kan missen als kiespijn”, wist van de Voort. “Door mijn individuele programma’s per teamlid kan ook iedereen buiten de club haar of zijn conditietraining, veelal bestaande uit loopschema’s, afwerken. Wat voor de club zuivere tijdswinst betekent.”

Het ploegsysteem is ideaal voor ploegen die noch organisatorisch noch financieel de middelen hebben om een fulltime fysical coach of begeleider aan te werven. De staf behoudt de controle over de workload per speler maar dient er verder geen extra uren aan te besteden.

Informeer naar de uitgebreide mogelijkheden en tarieven voor uw ploeg of (individuele) clubleden. Stuur een mailtje naar info@beweeg.be

Aan ervaring geen gebrek bij Beweeg.be
Aan ervaring geen gebrek bij Beweeg.be

9 reacties op “Een slimmere voorbereiding op volgend seizoen? Inspanningsfysioloog Bart van der Voort weet raad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *