logo Casalina

Seppe Odeyn loopt naar winst van negende Hel van Kasterlee op rij!

Seppe Odeyn loopt naar winst van negende Hel van Kasterlee op rij!
Seppe Odeyn aan zijn voordeur, de trappen doen zou daags na de hel wel eens pijnlijk kunnen zijn

De Beer van Wijgmaal, Seppe Odeyn, kon in het fietsgedeelte laatste kompaan Borghs eraf rijden, in de zwaarste duatlon ter wereld, de Hel van Kasterlee. Sinds hij tien jaar geleden aan zijn epos in de Kempen begon, is het al negen keer op rij bingo. Het was niet de fysiek of meteorlogisch zwaarste editie, maar mentaal was het even een niet makkelijk.

Het leek voor Odeyn a walk in the park, maar zo makkelijk was het niet.

“Het viel dit jaar moeilijker in te schatten. Op de fiets reed er een groepje van vijf achter ons, we hadden met ons twee geen al te grote voorsprong, maar die bleef min of meer stabiel. Toen ik van Borghs weg reed in de vierde van vijf fietsrondes leek het alsof ik meer controle over de race kreeg. Tot dan had ik geen idee wat doen, ik zat tot op dat moment niet zo goed in de wedstrijd”, blikte hij enkele uren na zijn strijd terug. “In de eerste fietslussen wil je doorrijden, tegelijk moet je je inspanningen spreiden over die vijf rondes. Twee minuten voorsprong is op die omloop niets en ik had geen zin om met die handvol achtervolgers naar de wisselzone te trekken, die hadden immers amper op de kop gereden en hadden op die manier minder energie verspild”, wist de prille dertiger die uit Wijgmaal afkomstig is.

Negen zeges op tien jaar tijd op een wedstrijd die bestaat uit vijftien kilometer lopen, 117 kilometer mountainbiken en 30 kilometer lopen in winterse omstandigheden, het is weinigen gegeven…

“Ik heb al ergere edities ervaren op het vlak van barre weersomstandigheden, maar die afstand doet nooit deugd. Tien jaar geleden begon ik hier aan de wedstrijd niet met het idee dat ik een decennium later al negen keer op rij zou winnen, ik dacht niet dat het zo gek zou lopen. Ik was dat toen niet gewoon, maar door ervaring op te doen onder meer op wereldkampioenschappen kom je er wel. Ik doe het graag en ben er blijkbaar goed in en na enkele keren was ik er helemaal mee weg. Ik ga volgend jaar, als het doorgaat, voor mijn tiende Helzege op rij”, beloofde Seppe.

Vader Jan Odeyn stond deze keer niet aan de start, zus Joke leek op weg naar de derde plaats maar twee lekke banden en moest tevreden zijn met plaats vier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *