logo Casalina

Verpleegkundige Pieter Ooms pakt uit met winst in de Damse Duivelshond en strijdt tegen de vierde coronagolf!

Verpleegkundige Pieter Ooms pakt uit met winst in de Damse Duivelshond en strijdt tegen de vierde coronagolf!
Ooms neemt de (mondmasker)start naast ploegmaat Van Roy Foto Marijke Mertens

Duatleet Pieter Ooms uit Begijnendijk leeft toe naar de Hel van Kasterlee (zo 19/12) en in die optiek is hij al goed in vorm. Hij schreef de crossduatlon van de Damse Duivelshond, tien kilometer lopen, zestig kilometer fietsen en nog eens tien kilometer lopen, op zijn naam. Tegelijk moet hij als verpleegkundige aan het UZ Gasthuisberg in Leuven aan de slag in de strijd tegen de vierde coronagolf. Kortom Ooms gaat geen zware uitdaging uit de weg.

“Ik werk in het UZ Gasthuisberg als verpleegkundige normaal gezien op intensieve zorgen of het brandwondencentrum. Door covid 19 moeten wij bedden sluiten om deze vrij te krijgen en covid 19- patiënten op te nemen met nood aan intensieve zorgen. Ons team is hierdoor verdeeld; een deel helpt op de covid intensieve en een ander (klein) deel zorgt op onze dienst voor de niet-covid intensieve patienten. Het is momenteel in het ziekenhuis allesbehalve aangenaam, dat kan ik wel meegeven. Ik zit er zelf ook weer in om de mensen te helpen en het zal niet snel achter de rug zijn, vrees ik”, stelt de verpleegkundige jammer genoeg vast. “Ik moet wel zeggen dat het soms zware dagen zijn. De combinatie van de zorgzwaarte en dan mijn trainingsschema erbij. Er zijn dagen bij dat ik echt nood heb aan rust na mijn werkuren in Gasthuisberg. Helaas is niets gratis en moet er nog altijd getraind worden, kwestie van mijn lichaam op de momenten dat ik kan de rust te geven die ik kan”, wist de twintiger die afkomstig is uit Lier.

Daar kwam nog eens bij dat een halve week voor zijn race Ooms zijn derde covid 19-spuit kreeg.

“Ik had vorige week mijn derde prik gekregen, ik heb er twee dagen van afgezien. Daarom had ik wel wat vraagtekens naar Damme toe want het zat echt op mijn spieren, ik voelde me in het algemeen heel slap. Gelukkig was ik hiervan tegen Damme wel weer op tijd gerecupereerd. Damme zelf was een wedstrijd waar ik doorheen mijn voorbereidingswedstrijden op de Hel enorm mijn zinnen op had gezet en goed voor de dag wou komen. Vanaf de eerste run was ik mee met de kop van de wedstrijd en in het fietsgedeelte kwamen er nog een paar terug. Zo ontstond er een mooie kopgroep van acht. Ondanks dat het een vlak parcours zonder technische stukken was, betekende dat gegeven wel “werkendag” op een modderig parcours om de achtervolgers niet terug te laten komen. Enkel profrenner Jens Keukeleire kon in de laatste ronde terugkomen nadat het tempo stokte”, herinnerde de doorbijter zich.

“Keukeleire demarreerde instant en na uiteindelijk twee stevige cartouchen scheurde ons groepje uit elkaar. Tijdens de laatste wissel moest ik wat achterstand goed maken want mijn voeten waren compleet gevoelloos door het ijskoude water. Uiteindelijk was ik snel terug bij de anderen en werd het nog een spannende strijd met Jonas Degroote tot de voorlaatste ronde. In de laatste ronde was ik eindelijk alleen weg en kon ik nog comfortabel finishen met een voorsprong van veertig seconden. Het was een heerlijk gevoel om de Damse Duivelshond op mijn naam te kunnen zetten. Zeker na alle ellende van eerder begin dit jaar”, vertelde de winnaar.

“Ik was toen gevallen met de mountainbike en had indeukingsfracturen aan de ruggenwervel, fracturen met peesbeschadigingen aan de vingers. Bovendien had ik nog een geplande schouderoperatie die enkele maanden revalidatie in beslag nam, meteen een groot onderhoud!”

Ooms onderweg naar de zege Foto Marijke Mertens
Ooms onderweg naar de zege Foto Marijke Mertens

Deze aangename zege sterkt Ooms in zijn geloof dat top tien, misschien top vijf mogelijk is in de Hel van Kasterlee.

“Zelf hoop ik op minstens top tien in de Hel. Ergens leeft de ambitie van top vijf, of dat haalbaar is in een sterk deelnemersveld weet ik nog niet. Buiten veelwinnaar Seppe Odeyn, heb je nog Geert Laureysen, Tim van Hemel, Simon Stevens, Bart Borghs, Kristof Declerck, Kevin van Hoovels, Gerry Druyts en nog vele anderen. Kortom er doen wel een paar heel sterke namen mee! Van ploegmaat Simon Van Roy, die tiende werd in Damme, is het nog niet zeker of die de Hel mee doet. Afhankelijk van zijn resultaat in Damme en de komende trainingen ging hij een besluit nemen of hij al dan niet zou starten. Puur op basis van zijn ervaring en zijn grote motor is hij iemand die heel ver in de Hel kan komen. Het zou mooi zijn om met onze ploeg collectief te presteren. Met Simon, Gerry en mezelf hebben we zeker drie sterke namen om een mooie eindnotering neer te zetten. Tom Oerlemans zit jammer genoeg sinds Damme met een vervelende blessure, dat nog even afwachten hoe het evolueert. Robbe Deleu uit Kessel-Lo maakt zijn debuut voor Team Siktivity in Kasterlee.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *