logo Casalina

Siebe Philips boekte vooruitgang en zet in op CrossCups, dua- en triatlons

Siebe Philips boekte vooruitgang en zet in op CrossCups, dua- en triatlons
Siebe Philips neemt de leiding Foto Karine Luyten

Na een winter met helaas veel tegenslag kan Herseltse multi-atleet Siebe Philips zich volledig focussen op de zomer. Hij maakte zijn debuut in de CrossCup, raakte geblesseerd en liep uiteindelijk ook corona op. Als duatleet en loper komt de tiener uit voor AC Hulshout, als triatleet wil hij het goede weer maken voor Domo-Scott.

“Als eerstejaars bij de seniors is dat wel wennen. Het begon wel prachtig met selectie bij de seniors als startloper in de CrossCup in Berlare bij de estafette. Met veel stress starte ik heel vlot, ik was nog nooit zo hard gestart en kwam rond de twaalfde plaats de bocht om. Uiteraard ben ik wel wat terug gezakt maar teammakkers Thomas Derboven en Sam Valgaeren brachten soelaas! Ze zijn nog naar plaats twaalf gelopen en hier waren we wel tevreden mee! Een weekje later was het voor mij men eerste korte cross in Bonheide en daar eindigde ik zesde, naar mijn gevoel een goede cross.”

Daarna volgden een knieblessure en ziekte inclusief twee negatieve PCR-testen, maar ook…

“Na drie weken rust viel het heropstarten me redelijk zwaar, mijn conditie was precies gaan vliegen. Met de steun en hulp van Robert De Wit en mijn ploeggenoten was ik er terug bovenop! Begin januari werd ik wel positief getest op corona, maar zonder klachten. Het was toen niet meer de moeite om terug te beginnen! Deze zondag start aan mijn laatste cross, het PK veldlopen in Essen. Ik ben benieuwd hoe dat zal verlopen. Daarna is het focussen naar hopelijk een prachtige zomer! Dit jaar rijd ik normaal gezien en met toestemming een paar koersen maar dat zijn zorgen voor binnenkort, eerst ligt de focus op de duatlons en triatlons! Zeker de duatlon in Tongerlo (18/09) die op mijn verjaardag valt en een thuisrace is voor me! Ik moet vooral zien dat ik slaag in mijn laatste schooljaar in de richting fotolassen”, wist de student aan het SILA in Westerlo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *