logo Casalina

Lander Loockx rijdt drie crossen op vier dagen tijd

Lander Loockx rijdt drie crossen op vier dagen tijd
Lander Loockx rijdt de komende dagen crossen die hem liggen Foto: Yefrifotos

Veldrijder Lander Loockx (23) maakt er een missie van op vier dagen tijd drie keer te crossen. Te veel van het goede of een bewuste keuze? Hij betwist vandaag de Sylvestercross in Bredene, op nieuwjaarsdag stapt hij in het veld op de GP Sven Nys in Baal. Afsluiten doet de Bertemnaar van Group Hens – Maes Containers met de EKZ-cross in het Zwitserse Hittnau, waar top vijf meer dan een optie is.

De voorbije weken kwam de vorm al piepen maar pech deed een poging tot een goed resultaat vaak teniet.

“In Gavere reed ik in de openingsronde lek, in Herentals reed ik eveneens plat. In Heusden-Zolder was ik in de eerste lus betrokken bij een val, ik viel over zijn fiets. Ik moest daar wisselen met een scheef stuur en kon als laatste opnieuw vertrekken. In Essen kon ik naar behoren meedoen voor top tien en werd ik dertiende. Als ik de beelden van de wereldbekercross in Dendermonde bekeek, besefte ik dat die omstandigheden echt iets voor mij waren geweest. Ik cross graag in zulke omstandigheden”, blikt hij terug.

In Bredene krijgt hij een weidecross voor de wielen.

“Ik rijd nu drie crossen op vier dagen tijd, het zijn stuk voor stuk wedstrijden die me liggen. In deze eindejaarsperiode mag dat wel eens om zoveel te rijden. In Bredene komt er amper zand in het rondje voor, dat zou je misschien niet verwachten aan de kust. Ik mik op top tien. Het is hier momenteel aan de kust best aangenaam weer en er is amper wind, dat is goed”, meldde Loockx woensdagmiddag. “Op nieuwjaarsdag volgt de thuiscross van ons team in Baal. Ik rijd er zeer graag en het is er meestal wel zwaar. Ik houd er ook goede herinneringen aan over, bij de beloften werd ik er al eens tweede. Ik bekijk er top vijftien halen als mijn missie. In Hittnau tenslotte besef ik dat de Zwitsers wel goed gaan zijn en dat de Duitser Meisen er eveneens start, toch lijkt top vijf er me doenbaar. De vorm is goed, hopelijk kan ik dat nu ook etaleren in de vorm van mooie resultaten.”

De heren starten deze namiddag om 15 uur aan hun Sylvestercross in Bredene. Deze wedstrijd en de voorafgaande Ethiascross bij de vrouwen kan op VTM bekeken worden vanaf 13.35 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *