logo Casalina

Thibau Nys hoopt op WK-selectie voor beloften, presteren in Baal kan helpen

Thibau Nys hoopt op WK-selectie voor beloften, presteren in Baal kan helpen
Thibau Nys op zijn Balenberg

In zijn eerste beloftenjaar aast thuiscrosser Thibau Nys, door Covid 19 onmiddellijk tussen de profs gesmeten, in het eigen Baal op een prima prestatie. Dat zou op nieuwjaarsdag in de vorm van een resultaat als beste belofte moeten gebeuren. Het zou hem alvast naar een selectie voor het wereldkampioenschap kunnen stuwen, aan ambitie geen gebrek bij Thibau.

“Ik ben over het algemeen vrij tevreden over mijn seizoen tot nu toe. Ik probeer regelmatiger te worden in het neerzetten van resultaten. Ik reed al enkele prima prestaties zoals een vijfde plaats in Kruibeke en een vijftiende plaats in de Superprestige in Boom, daar kan ik zeker mee leven. Ik zou dat alleen iets vaker willen laten zien, hopelijk kan ik dat na Nieuwjaar verwezenlijken.”

In Baal moet hij voor het eerst aantreden in zijn thuiscross, zonder fans….

“Ik kon het zeker opbrengen om te trainen voor een wedstrijd zonder publiek, dat is slechts een kleine factor. Het is niet bepalend om hier goed voor de dag te komen, maar wel jammer. Ik geniet ervan om kortbij huis te crossen tussen de profs op een heel mooi parcours. Ik kijk er absoluut naar uit”, geeft de coming man van de Baloise-Trek Lions weer.

Hoe het parcours er momenteel bijligt stemt Nys tevreden.

“Ik denk dat het parcours er op zijn mooiste bijligt. Het gaat er niet over qua zwaar zijn, maar het crossgegeven is zeker genoeg aanwezig. Het rondje is niet supersnel, maar het ligt er veelbelovend bij. Ik hoop op een heel goede dag en dat ik mezelf opnieuw in beeld kan rijden en dat ik kan laten zien tot wat ik in staat ben. Het zou mooi zijn om in het eigen Baal als eerste Belgische belofte over de streep te komen, dat hoop ik echt. In eerste instantie dan om een selectie voor het wereldkampioenschap binnen te rijven, wat ook niet makkelijk zal worden.”

Thibau Nys kwam in gezelschap van begeleider Benny Van Calster onlangs nog eens de omloop verkennen
Thibau Nys kwam in gezelschap van begeleider Benny Van Calster onlangs nog eens de omloop verkennen

Nys junior hoopt dat 2021 enorm verschillend zal zijn tegenover 2020.

“Ik mik uiteraard op een gezond komend jaar. Ik hoop dat er opnieuw vele supporters naar het veldrijden mogen en kunnen komen, dat is ook iets wat er eigenlijk bij hoort en wat motiverend is. Ik zal al heel tevreden zijn als we opnieuw een normaal seizoen mogen meemaken. Ik ambieer om een grote stap te kunnen zetten zodat ik kan aansluiten bij de subtop, ik zal er alleszins alles voor doen!”

Bij de nieuwelingen oogstte Thibau al een tweede plaats in het eigen Baal, bij de junioren waren dat twee klinkende zeges. Zijn volgende hoofdstuk in de GP Sven Nys schrijft hij komende vrijdagnamiddag vanaf 15 uur.

Thibau Nys won vorig jaar als Europees juniorenkampioen in Baal
Thibau Nys won vorig jaar als Europees juniorenkampioen in Baal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *