logo Casalina

Seppe Odeyn plaatst zich als tweede in eerste bike-run-bike Zwift Pro Series

Seppe Odeyn plaatst zich als tweede in eerste bike-run-bike Zwift Pro Series
Seppe Odeyn aan zijn voordeur, de trappen doen zou daags na de hel wel eens pijnlijk kunnen zijn

De nieuwe Zwift Pro Tri Series startte recentelijk met een bike-run-bikeversie, daarin was Herentse multi-atleet Seppe Odeyn één van de vijfentwintig uitverkorenen om deel te nemen. In dit nieuwe format fietsen en lopen ze op vier woensdagen om punten te verdienen. Ze moeten om te beginnen acht kilometer non-drafting fietsen. De volgende hindernis die ze moesten overwinnen was zes kilometer op de loopband. Daarna moest er op de loopband onder een bepaald tempo gelopen worden en tot slot was er nog een fietsrace van 6 rondjes, met 6 beklimmingen.

In het eerste onderdeel plaatste Odeyn zich als derde. Ook in de tweede discipline, op de loopband, kon hij zich bij de beste tien plaatsen. Aanvankelijk werd hij met enkele anderen verkeerd gerangschikt door een foutje. In de slotproef, een criterium, finishte de prille dertiger als vierde. Alles bij elkaar gerekend werd hij overall tweede op amper een puntje van Canadese winnaar Jackson Laundry.

“Dit was geen evenement voor iedereen, je moest hiervoor uitgenodigd worden. Bij een vorige series was ik er niet bij, nu waren we met zijn vijfentwintigen. Als voormalig wereldkampioen duatlon nam ik deel te midden verschillende olympische kampioenen. Omdat er nu geen andere wedstrijden doorgaan kon ik me er de voorbije dagen op toeleggen. Vanaf nu vindt er iedere woensdagavond een race plaats, die in drie onderdelen is opgedeeld, dat is met een eindklassement. Die tijdrit om mee te beginnen, daarin heb ik me in het begin niet opgeblazen omdat die uitmondde in een slotklim met een lengte van twee kilometer. Op het einde ging ik nog twee anderen voorbij. Al bij al ben ik enorm tevreden met die tweede plaats gezien het sterke deelnemersveld. Ik strandde amper op een puntje van de winnaar. Laundry was enorm sterk in het slotcriterium en won dan ook verdiend. Ik heb trouwens wel wat bijgeleerd op de loopband, waarop je voor deze wedstrijd maximaal negentien kilometer per uur kon lopen. Na de gewenning liep het wel los”, verklaarde Odeyn voor wie geen uitdaging te zwaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *