logo Casalina

Lionel Taminiaux op zoek naar goede vorm voor Kuurne-Brussel-Kuurne

Lionel Taminiaux op zoek naar goede vorm voor Kuurne-Brussel-Kuurne
Lionel Taminiaux plaatst een tussensprintje. Credit: Alpecin-Fenix

Herentse profwielrenner Lionel Taminiaux (24) liet iets meer dan een maand geleden zijn vier wijsheidstanden operatief verwijderen. Hierdoor liep de nieuwe kracht van Alpecin-Fenix een kleine maand trainingsachterstand op. Daar wil hij vanaf komende zondag met zijn ploegmaats iets aan doen op stage in het Spaanse Benicasim. Zijn eerste koers zou Kuurne-Brussel-Kuurne (28/02) moeten zijn.

Taminiaux is afkomstig uit Geldenaken, doorliep zijn middelbare school bijna helemaal op het naburige Sint-Janscollege in Meldert. Enkel zijn laatste jaar, dat volgde hij op Campus Redingenhof in Leuven. Daarna smeet hij zich volledig op het koersen.

Het euvel aan zijn tanden kwam in oktober tijdens een controle bij de tandarts aan de oppervlakte.

“Ik wou geen risico op ontsteking nemen en ze gingen eruit op 31 december. Ik heb daarna één week stil gezeten. Conditioneel sta ik nu iets verder dan eind december maar niet veel. Ik heb conditioneel één maand verloren door die ingreep. Gelukkig ben ik er nu vanaf. Gezien er redelijk wat koersen werden afgelast, is deze situatie niet van de ergsten. Ik verwacht om over enkele weken te moeten koersen in Kuurne-Brussel-Kuurne. Eerlijk gezegd, als ik de Ster van Bessèges op televisie bekijk, dan voel ik me conditioneel nog niet klaar om in dat peloton te zitten. Ik ben hard aan het trainen om beter te worden.”

Deze zondag vertrekken ze met een een deel van de ploeg naar het Spaanse Benicasim.

“We trekken op stage met het team maar de klimmers zijn er niet bij. De renners die nu de Ster van Bessèges betwisten, reizen door naar ginds. Daarbuiten zijn dat nog onder andere Philipsen, Mathieu Van der Poel, Planckaert en ik. De focus zal er liggen op de lead-outs van de spurten. Ik verwacht voorlopig nog geen deelname aan grote koersen zoals de Ronde van Vlaanderen. Ik ben voorlopig nog niet sterk genoeg om Mathieu in de finale te helpen zoals bijvoorbeeld een Rickaert of een De Bondt dat kunnen. Ik zal voorlopig worden ingezet in kleinere wedstrijden om goede uitslagen te rijden en dus UCI-punten te scoren. Op die manier is de kans groter dat we aan grotere rondes mogen deelnemen.”

Voorlopig is het nog onduidelijk welke races zich aandienen voor Taminiaux na Kuurne-Brussel-Kuurne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *