logo Casalina

Meiden Berg-Op Wijgmaal spelen spannend duel tegen het jonge VHL C. Na tien matchballen bekeren ze door.

Meiden Berg-Op Wijgmaal spelen spannend duel tegen het jonge VHL C. Na tien matchballen bekeren ze door.
De meiden van Berg-Op (r) bekeren verder ten koste van VHL C

Na twee sets leek ook set drie naar de blauw-zwarten van Berg-Op Wijgmaal te gaan. Dat was buiten de veerkracht van de jonge bezoeksters van VHL C gerekend in deze achtste finales van de Beker van Vlaams-Brabant. Berg-Op kreeg een matchbal maar deze werd weggewist door de bezoeksters. In set vier kwam Berg-Op terug van een achterstand en kreeg het maar liefst negen matchballen in die set, uiteindelijk trok hoofdaanvalster Biesmans haar team over de streep.

Beide teams evolueren dit seizoen competitief in eerste provinciale; Wijgmaal staat gedeeld tweede, VHL C zesde. Voorts was de Wijgmaal opgeplooid en werd het veld met een subtiele wit-rode belijning afgebakend.

In de openingsset durfde bij BOW Buedts erdoor komen met raken smashen. Ook Malevé kwam er voor de thuisploeg door met rake aanvallen via de hoek. Ze kwamen zo 11-8, 13-9 en 17-12 voor. Bij de witten probeerden Hermans en Claeswinnen de bakens te verzetten. Wijgmaal kon de kloof van vijf punten behouden, 20-15. Tussendoor putte Biesmans uit haar arsenaal slimme plaatsballen, 21-15. De derde setbal was de goede, de smash van thuisspeelster Hendrix ging via het bezoekende block buiten, 25-18.

Ook in set twee poogde Berg-Op een kloof te realiseren.

Dat lieten de opponentes niet toe, ze kwamen terug tot 7-7. Claeswinnen en Dechamps hadden hierin een ruim aandeel. De rally’s begonnen ook langer en dus spannender te worden. Bij Volley Haasrode Leuven poogde Joly met plaatsballen te scoren. BOW liep 16-12 uit, VHL reageerde, 17-17. Bij 18-19 stoomden de Wijgmaalsen door naar 25-19, ondanks enkele goede punten van bezoekster Vleugels. Wijgmaalinvalster Vanderheyden realiseerde een serie van zeven aan de opslag, zette de bezoekende receptie onder druk en maakte zo mee het verschil.

De tweede set won BOW met 25-19
De tweede set won BOW met 25-19

Set drie begon verschroeiend voor VHL C, getuige de 3-7. Een serie van vier voor de opslagende Hermans lag deels aan de basis daarvan. Vanderheyden liet enkele goede punten noteren waardoor het weer snel 7-7 stond. Het ging lang gelijk op, gaande van 8-8, 17-17 tot 23-23. Bij 24-23 kreeg BOW hun eerste matchbal, maar daar dachten de jonge Leuvensen anders over, ze bogen het om tot een succesvolle eerste setbal, 24-26 en weer spanning in de match geblazen!

De meiden van VHL C genoten van ieder punt
De meiden van VHL C genoten van ieder punt

In set vier leken de withemden verder op hun elan door te gaan.

Dat bleek uit een 4-7 als gevolg van goede blocks van onder andere Loncke, Claeswinnen, Vleugels en Joly. BOW panikeerde allesbehalve en kwam deels door smashen van Biesmans, Malevé, Smets en Buedts weer langszij, 8-8 en zelfs voor tot 10-8 en 11-9. Tot VHL uitliep naar een 11-15, aanvallend kwamen ze er even beter door en Leuvense Bou Serhal liet een stevig serietje van zes op haar opslag noteren.

VHL C aan de opslag met Hermans
VHL C aan de opslag met Hermans

BOW gaf niet af en zag de invallende Jordens meteen een punt maken, 13-15 en de achtervolging was ingezet. Het werd 15-19, maar de blauwhemden zetten een straffe remonte in tot 19-19 en ze kwamen voor via een plaatsbal van Grognet, 20-19! Bij 24-19 hadden ze een handvol matchballen, maar die bleven onbenut. Na zes matchballen in set vier stond het 24-24. Een plaatsbal van Biesmans leidde tot matchbal zeven. Pas bij 26-25 en bij matchbal negen in set vier, de tiende in totaal, was de buit binnen voor Wijgmaal. Het was een enorm spannende match, dat zag ook een goed leidende ref Jan Baert.

De rally's werden gaandeweg langer
De rally’s werden gaandeweg langer

Bij het thuisteam gaf nummer elf Elissa Malevé een woordje uitleg.

“Ik was bij momenten niet helemaal tevreden. Het was niet zoals het moest zijn, het kon beter. De meesten in onze ploeg hebben de voorbije week buikgriep gekregen, we waren hier nog niet volledig van gerecupereerd. Naar het einde toe was het voor sommige speelsters op het nippertje, druivensuiker bood soms redding”, wist Malevé die een prima match speelde en enkele mooie smashen en daarbijhorende zweefvluchten liet zien.

De nood naar druivensuiker was onder meer bij Grognet aanwezig
De nood naar druivensuiker was onder meer bij Grognet aanwezig

Sets: 25-18, 25-19, 24-26 en 27-25

In de kwartfinales neemt BOW het voorlopig op zondag 6 februari thuis op tegen Golazo Averbode A, op hun beurt de tweede in hun reeks in tweede provinciale. Zij schakelden reeksgenoot Betekom uit met een 0-3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *