logo Casalina

Stef Corthouts behaalt na Europese ook wereldtitel in het Spaanse Avilés

Stef Corthouts behaalt na Europese ook wereldtitel in het Spaanse Avilés
Stef Corthouts onderweg naar zijn wereldtitel te midden van Spaanse thuisatleten credits Sonja Meewis

Duatleet Stef Corthouts uit Kaggevinne mag zich na Europees ook wereldkampioen bij de beloften heten na een succesvol avontuur in Spanje. Enkele maanden geleden behaalde de jongeman van 3 MD Triatlon Dendermonde bij zijn eerste selectie voor de nationale ploeg in Roemenië en dan was het onmiddellijk prijs, bij deze tweede selectie volgde andermaal een titel. Ziekte dreigde even stokken in de wielen te steken maar op de wedstrijddag klaarde alles op voor de winnaar uit het Diestse.

Zijn voorbereiding naar het WK was niet ideaal, dat is het minste wat je kan zeggen.

“De weken voorafgaand aan het WK was ik ziek geweest en daardoor heeft mijn trainer het trainingsschema moeten aanpassen met heel wat extra rustdagen. Ik kon drie weken niet trainen en vertrok niet met een prima gevoel naar Spanje. Het was dus wat afwachten wat hiervan de weerslag zou zijn op de wedstrijd”, opent Corthouts. “In het eerste loopgedeelte met een lengte van tien kilometer werd er zeer snel gelopen. Hier heb ik de koplopers moet laten gaan en heb ik naar mijn eigen tempo gezocht. Met wat achterstand ben ik aan het fietsonderdeel begonnen. Samen met een Britse atleet hebben we even gewacht op enkele sterke fietsers achter ons en zijn we van de vijfde fietsgroep naar de tweede fietsgroep gereden. In deze groep probeerden een duo weg te rijden waaronder een U23-atleet uit Spanje. Hier ben ik dan nog naar toe kunnen rijden. Met nog drie andere atleten hebben we dan nog een voorsprong genomen op de derde groep. Bij het laatste looponderdeel van vijf kilometer heb ik werkelijk alles gegeven om voor de andere beloften te kunnen blijven. Met een twintigtal seconden voorsprong op de tweede kon ik als eerstejaarsbelofte de wereldtitel veroveren.”

Voor de start had Corthous wel op een podium gehoopt.

“Een eerste plaats had ik zeker niet verwacht. Dat ik dit resultaat kon behalen is grotendeels te danken aan mijn trainer Peter Kelchtermans. Hij heeft mij de voorbije jaren getraind met een langzame maar zekere opbouw naar het niveau dat ik nu heb bereikt. Er is volgens mij zelfs nog progressie mogelijk. Graag zou ik het verschil met de top vijf van de elite-atleten nog wat willen verkleinen of op hetzelfde niveau willen raken.”

Aan ambitie geen gebrek bij de kersverse wereldkampioen.

“Ik hoop op een selectie voor de World Games in de Verenigde Staten in juli 2022, dat zou echt super zijn om aan mogen deel te nemen maar het is nog wachten op de selecties. Dit is wel een wedstrijd bij de elites, maar dat zou mooi zijn. Dit WK was het eindpunt van mijn seizoen, nu is het even rusten. Daarna zal ik nog bespreken met mijn trainer welke wedstrijden we volgend jaar inplannen. Eventueel kan de eindejaarscorrida in Leuven ingelast worden, tenminste als die doorgaat en hier en daar eens een kleine veldloop.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *