logo Casalina

Glen Laurens eindelijk pijnvrij

Glen Laurens eindelijk pijnvrij

Duatleet Glen Laurens (35) heeft na een poos blessurelast aan de voet een pijnvrij gevoel. Een welgekomen afwisseling voor de dertiger van Domo-Scott, hij heeft wel de pech dat we door het coronagegeven in een zo goed als competitieloze periode in België zitten.

Tijdens de coronaperiode in de lente bleef hij rustig trainen. Laurens stelde zichzelf geen duatlondoelen, daar hij enkel en alleen zijn oude niveau opnieuw wilde halen.

“Het was een vrij lastige blessure die moeilijk te genezen viel. Het gevoel zit vrij goed denk ik, ik ben blessure- en vooral pijnvrij. Hopelijk blijft het zo. Ik heb alleen geen competitie om de conditie afdoende te testen. Noodgedwongen nam ik deel aan de triatlon van La Roche van voorbije weekend. Dat was wel puur voor het plezier, want dat zwemmen is echt niet mijn dingen. Bij gebrek aan duatlons heb ik bijna geen andere keuze”, vertelt de dertiger die op de grens van Begijnendijk een Booischot woont. “ Ik denk dat veel duatlonorganisaties afhaken door alle regeltjes waaraan ze moeten voldoen. Het probleem is ook dat er weinig publiek toegelaten is en daardoor ook dus geen drankstanden. ls gevolg daarvan blijven er dus ook weinig inkomsten voor de organisaties over. Iedereen vindt het een rare situatie, waarbij onze Belgische Triathlon & Duathlon Federatie weinig initiatief neemt. In Frankrijk zouden wij in oktober potentieel nog drie Grand Prix Duatlons voor de boeg hebben. Dat is uiteraard allemaal onder voorbehoud voorlopig. Deze winter volgen waarschijnlijk wel enkele veldlopen als die dan nog doorgaan tenminste. De zware Hel van Kasterlee is een beetje te extreem voor mij. Ik heb ook snel last van de kou, dat is dus niet ideaal voor de hel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *