logo Casalina

Bello Gallico afgelast? Dan volgt het zevende werk van Seppe Odeyn

Bello Gallico afgelast? Dan volgt het zevende werk van Seppe Odeyn
De officiële poster van het zevende werk van Seppe Odeyn

Nadat de Herentse atleet Seppe Odeyn al zes straffe uitdagingen tot een goed einde bracht, doet hij zaterdag een gooi om zijn zevende werk te voltooien. De prille dertiger is van plan om de afstand van 151 kilometer te lopen op ongeveer veertien uur tijd. Hij gaat voor de Fastest Known Time gelopen langs de grenzen van het weidse Hageland. Hij gebruikt hiervoor de GR of groteroutepaden voor wandelaars

Net zoals presentator Rob Vanoudenhoven jaren geleden er XII werken op nahield, is multi-atleet als gevolg van deze lockdown en om in beweging te blijven ook begonnen aan zijn werken. Hij heeft er al zes achter de rug en begint zaterdag aan zijn zevende.

Vooreerst een opsomming van zijn eerste zes werken die hij al achter de rug heeft:
1. Op één dag naar de zee fietsen
2. Alle straten in Herent met de fiets doorkruisen
3. Honderd kilometer lopen onder een tijd van acht uur
4. De Sigarenberg in Winksele Everesten, vrij vertaald de Sigarenberg zoveel keer op en neer rijden tot de hoogte van de Mount Everest is bereikt in hoogtemeters, namelijk 8.848. Hij reed 239 keer deze helling op.
5. Een gravelrit van 200 mijl ofte 320 kilometer met de fiets afgelegd, deze stond bekend als de Ditry Kanzelled, die alludeerde naar de Amerikaanse gravelrace de Dirty Kenzo die werd gecancelled.
6. Een trail-run met een lengte van vijftig kilometer in Herent uittekenen en afleggen.

Odeyn wou oorspronkelijk de Bello Gallico in en rond Oud-Heverlee lopen, dat is honderd mijl of omgerekend twee rondjes van tachtig kilometer.

“De Bello Gallico werd dan nog afgelast, jammer maar begrijpelijk, maar ik wou zeker ongeveer die afstand lopen in de buurt. Ik ging met kameraden Robrecht Paesen en Birger Leys voorbije donderdag enkele wandelroutes bekijken in de buurt. Zo kwamen we op het idee om een fastest known time te realiseren via GR-routepaden omheen het Hageland. We kwamen via de podcast met ultrarunner Karel Sabbe deels op dit idee. Gelukkig vonden we al snel veel routes dichtbij huis en moesten we niet al te ver gaan. Vier mannen liepen die route zonder bevoorrading in de vorige lockdown, ik zal het deels alleen doen met bevoorrading en in het gezelschap van Birger en Robrecht. Dat ik sowieso een besttijd zal noteren staat vast, gezien er verschillende chrono’s zijn voor die tocht met en zonder bevoorrading. Het is een combinatie van drie GR-routes”

Odeyn vertrekt deze zaterdagochtend om 5.30 uur aan het provinciaal domein in Kessel-Lo aan zijn zware tocht. Hij hoopt voor 21 uur en liefst rond 19 uur aan te komen om de avondklok, door de regering opgelegd, te snel af te zijn. De te breken tijd staat op 21 uur 54 minuten en acht seconden. Wie hem live wilt volgen, kan dat via http://seppe.legendstracking.com/?fbclid=IwAR2x9q2BfaAPgl5VJOwbB9gfiGz38pDfJALGPzh898JURCArK8oF7DvKWLQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *